29 juni 2012

Alla coola hatar Israel

Ingen tvingar mig att skriva inlägg efter inlägg om Israel. Jag kunde väl vara lite käck jag också och skriva om musik och livet här på Bergsgatan. Just nu är det nästan tropiskt här. Det har åskat och bilarna kör genom vattenpölar med stora plask. Det är dålig fart på uteserveringarna och falafeldoften är inte särskilt påtaglig just ikväll. Och på tisdag ska vi se Madonna i Parken i København. Men så kommer det en offensiv från israelhatarna och då får jag ta steget upp på banan igen. Ungefär samtidigt som Vänsterpartiet bestämmer sig för att segla med till nazihamasregimen i Gaza, så skriver deras malmöordförande på Facebook att Ilmar Reepalu nog trots allt inte sagt nåt antisemitiskt. Det är bara illvilja från såna som jag, låter man världen förstå. Och en vän på samma sociala forum berättar gripande historier om hur Israel fördriver palestinier, trots att det självfallet inte är sant. Den vidriga artikeln som en grupp riksdagsmän författade orkar jag inte ens kommentera, så jävla over the top var den. Men alla coola människor hatar Israel, så är det. Söders hipsters och Möllans rebeller och hela jävla medievärlden. Hippa band och snyggingar. Fakta kollas inte, det behövs inte, för det är bara den där Törnblad och tre förvirrade folkpartister som säger emot. Nu ska epitetet APARTHEID klistras på mellanösterns enda demokrati. Att det är palestiniernas ledare som vill rensa området på judar nämns inte alls och få i lattegänget vet att en femtedel av Israels invånare är araber med fulla demokratiska rättigheter. Så medan arga grabbar agerar SA och hotar enskilda judar, så drömmer conversegänget våta drömmar om att så solen gå upp över Medelhavet på kryssningen till det islamistiska drömlandet. Alla coola hatar Israel. Det är det som gäller i år.

2 kommentarer:

Sestrajcic sa...

OMG! Psykbryt Anders, psykbryt. Det jag skrev var att jag deltog på ett seminarium med Konflikt där jag tycker att Ilmar på ett rimligt sätt faktiskt förklarade hur han blivit misstolkad.

Du gjorde ett antal utfall som jag inte häll med om.

Den som vill kan ju följa konversationen här:
http://www.facebook.com/sestrajcic

Dessutom skulle jag nog vilja hävda att jag inte är så värst cool och att oavsett regim i Gaza det faktiskt är rätt att bryta den illegala blockade som totalt svälter ut och demolerar en hel befolkning är ju inte mer än rimligt.

AStt du vill hävdas att det är hamasnazister eller vad du nu vill kalla dem som ligger bakom Ship to Gaza säger ju mer om di ganska sjuka fantasier än verkligheten.

Den som vill följa Ship to Gaza gör det rimligen här: http://shiptogaza.se/

Anders sa...

Det är alltså Vänsterpartiet Malmös ordförande som tycker att invändningar mot deras ställningstaganden ska ses som psykbryt. Vems åsikter det säger något om överlåter jag till mina läsare att avgöra.