03 april 2012

Ilmar är mainstream

Jag läser att Löfven ska ta Ilmar i örat. Det kan han ju för all del göra. Men bättre vore om Löfven förklarade att antisemitiska övertramp inte är förenligt med positionen som KSO i Malmö. Att peka ut vissa folkgrupper som svåra att ha att göra med strider mot Malmös idé som mångkulturell stad, även oaktakt det korkade i att be judar i Malmö bete sig si eller så för att Israel försvarar sig mot sina fiender.
Men skälet till att Ilmar inte kommer att behöva lämna sin post är en helt annan. Det är det enkla förhållandet att antisemitism numera (åter igen?) är helt normaliserat i Malmö. En koalition av vänsterfolk och invandrare från Mellanöstern driver tesen att judar är barnamördare och palestinier ständiga offer. Att yttra något annat leder till omedelbar avsky och mer eller mindre förtäckta hot om att man
minsann får ta konsekvensen av sina åsikter. Om jag bara ställer frågan så kan jag varje dag få höra grova antisemitiska fördomar till och med från barnamunnar. Då är en jude i Israel samma sak som en jude här, hur obegåvat det än kan synas och trots att det bland israeler och andra judar självfallet finns samma spektrum av åsikter som nån annanstans. I det sammanhanget jobbar vår kommunstyrelseordförande och dagen efter att palestinska terrorister kastat molotovcocktails och sten på israeliska poliser så talar Hillevi Larsson på Triangeln om hur synd det är om palestinierna. Om att gamla judiska tanter blir uppringda mitt i natten med löfte om gasning eller att ingen vågar bära judiska symboler offentligt pratar vare sig den ene eller andre sossen eller vänsterpartisten. Så Ilmar säger bara vad många tycker. Han väljer mainstream framför civilkurage. Då får man sitta kvar.

Inga kommentarer: