17 november 2011

Skamlösa barn och studenter

Studenter har fler sexpartners än för tio år sedan, läser jag i DN. "Ja, grattis till dem", tänker jag innan jag fortsätter och förstår att så skulle jag ju inte alls tycka. Min första tanke var att det väl är bra om man testar olika partners och njuter av sex och då också lär sig mer om sig själv. Men det jag skulle ha tänkt på var såklart könssjukdomar. Det borde jag ha fattat redan från början, ty det handlade om kvinnliga studenter. Och det slår mig än en gång hur en unken sexualmoral ständigt kläs i nya kläder, trots att det är det gamla vanliga om att hålla på sig eller i alla fall att inte ha för många partners. Men allra otäckast är väl ändå när man säger att det är någonting som gud vill, liksom antyder helveteseldar och fördömelse åt den som inte anpassar sig. Här i Rosengård är just det ytterst levande och synligt och det tränger ända ner till oss i förskolan. Barnen ska skyla sig och inte leka otillständiga lekar, ty så vill föräldrarna (sägs det)och det kan Anders hur som helst inte förstå eftersom han inte är muslim. Varpå Anders envisas med hävda att förskolan vare sig är kristen eller muslimsk, utan bör bejaka en skamlös kroppsuppfattning.
Min tro är att barn som skamlöst känner sina kroppar växer upp till studenter som njuter av sex oavsett vad DN säger. Och chansen att de skyddar sig mot oönskade baciller och graviditeter blir då också större.

2 kommentarer:

Anonym sa...

+1

Anonym sa...

Skönt med griniga gubbar som inte tar fram moralpiskan som en annan av bloggarna kopplade till artikeln gjorde, "Kondomen - elitens nya gud" av en enligt sig själv högerkristen.
Tack för det!