30 november 2011

30 november

I en second hand-affär såg jag en riktig bomberjacka och häromsistens var det några skinnskallar som steg på samma tåg som jag. Det var som flashbacks från en död tid, när Bildt var statsminister och gränsbommarna tillfälligt lyftes för tiotusentals bosnier och andra flyktingar från det vidriga kriget på Balkan. Nu säjs bomberjackorna vara utbytta mot blazer, om man ska tro DN. Och det där skumma internet har ersatt "firandet" av min fina braskande namnsdag.
Själv tror jag att det mesta är bättre nu. Klart vi ska vara vaksamma mot näthatarna, men de är droppar i havet. Men aldrig har så många olika sorters människor funnits i Sverige och aldrig har vi samverkat så bra. När saker går fel (och de gör de) så är det värderingar och bristande social rörlighet det handlar om. Politik och ekonomi. Ja, så självklar är antirasismen idag att vi till och vågar oss på att utmana machokulturen i våra miljonområden utan rädsla för att hamna i rasistfacket. Vi måste inte längre tycka att arabisk musik är vacker, vi får tycka lika illa om det som om dansbandsmusik. Det exotiska blir vardag, som falafeln som gick från festivalmat till husmanskost på bara några år. Rasisterna har ingen chans i längden, ty alla normalbegåvade inser att en krympande genpool leder till inavel och genetiska fel.
Så idag marscheras det inte på gatorna, precis. Det tillhör inte vår tradition. Det är osvenskt.

7 kommentarer:

TH sa...

http://www.youtube.com/watch?v=NN2r8cZ8WFs

http://www.youtube.com/watch?v=YQsFY7n1XQ4

TH sa...

http://www.youtube.com/watch?v=YQsFY7n1XQ4

Anonym sa...

Pinsamt dåligt inlägg. Sverige är bättre än förr? Hehe du gillar våldtäckter och misshandel kan jag förstå. Du är en äcklig vänsterkramare som tycker att allt ont kommer ifrån höger men all skit som kommer ifrån vänsterhållet är det inget fel på. Ta en bra titt på dig själv med en objektiv vinkel så kommer du nog ändra världsbild.

Anonym sa...

"Svenskt" är att dansa kring majstången och att ta emot flyktingar.

Anonym Anders

krank sa...

Det farliga är ju just att det inte förs någon kamp på gatorna - istället sitter nationalisterna i riksdagen. För även om SD inte är rasister - eller, deras uttalade partiprogram och politiskt är inte rasistiskt - så är de ju främlingsfientliga, dvs de har bara ersatt ras med kultur i hatet. Och på något sätt har det blivit rumsrent. Skinnskallarna såg man. Jag vill gärna tro att vi vet bättre än när VAM var det tuffaste på skolgårdarna, men ibland misströstar jag...

Anonym sa...

Du är så aningslös, Anders. Din beskrivning av den endräkt du tycker dig se, påminner om hur folk på 70-talet beskrev Titos Jugoslavien.
Är det för mycket begärt att en miljöpartist sätter sig i hur del av den mänskliga naturen fungerar?

Anonym sa...

"Rasisterna har ingen chans i längden, ty alla normalbegåvade inser att en krympande genpool leder till inavel och genetiska fel."

Jag håller verkligen med dig att människor ska blandas. Men vilka är det som gifter sig med släktingar? Knappast vi svennar utan det är nysvenskarna som är fortfarande fast i sitt klantänk.

Åk gärna ut till det riksbekanta Rinkeby. Besök gärna Rinkebyskolan och prata med vilken lärare som helst. Varje termin ökar deras arbetsbörda då turkarna gifter sig med varandra på för nära håll och mongoungarna ökar i området.

Vilka är det som dödar sina döttrar när de träffar fel etnisk kärlek? Knappast vi svennar.

Anders - jag håller med dig om att rasism är något hemskt men problemet är att Sverige är undantaget i världen. Vi är det mest liberala och sekulariserade landet i världen. Kvinnans frigörelse och de homosexuellas rättigheter ökar för varje år. Klart att det blir kulturkrockar när stockkonservativa kulturer kommer till Sverige. De måste anpassa sig till oss! Annars kan de åka tillbaka till sina länder igen om nu allt är så jävla bra där!