03 september 2011

Israel får lov att försvara sig!

Gårdagens stora nyhet om mellanöstern tycktes vara att Turkiet skickar hem Israels ambassadör. Men det var egentligen inget särskilt. Alla vet att något gick fundamentalt snett bär IDF bprdade en turkisk båt under föra årets patetiska ship to Gaza. Men alla inser också att Israels försvarsmakt aldrig var ute efter at döda StG-folket, för vore de det hade ingen överlevt. However. Den stora nyheten är att Israel faktiskt har rätt att försvara sig mot de krafter som vill krossa den enda judiska staten. Sjöblockaden ÄR förenlig med internationell rätt och Hamas nyttiga idioter får även fortsatt finna sig i att bli stoppade. Och här i Sverige vill vi göra skillnad och vara snälla, fina människor. Därför kräver ett antal rättskaffens människor att vi ska erkänna utropandet av en palestinsk stat. Och det hade vi väl gärna gjort om det funnes nån enhetlig och demokratisk stat att erkänna. Men så länge vi har anledning att tro att att ett israeliskt tillbakadragande från Västbanken skulle resultera i skjutramper på skotthåll till Tel Aviv och att det i övrigt inte verka finnas en enhetlig syn på hur tvåstatslösningen ska se ut, så föreslår jag att vi väntar med stt erkänna något. För övrigt darrar inte Israel så värst inför svenska markeringar. Israel vet att man i grunden inte kan lita på någon utomstående.

2 kommentarer:

Peti sa...

Så riktigt kommenterat; att erkänna ett heterogent område, befolkat av grupperingar, som har så stora meningsskiljaktigheter att ett inbördeskrig inte kan uteslutas, är ingen bra idé.

Inte heller är det särskilt lockande att upphöja ett sådant område till stat, när meningsskiljaktigheterna medför att det inte finns en entydig regeringsmakt. Två olika fraktioner, PLO - Hamas, står i skarp motsättning gentemot varandra. Alltså föreligger ingen entydig kontroll av området.

Men min största invändning mot det riktiga i att erkänna de palestinska områdena som en stat är att man ger ökad legitimitet till en terroriststämplad regim. Hamas oförsonliga inställning, att Israel ej ska få existera, bör knappast belönas med att områdets status upphöjs till en suverän stat..

Sedan finns andra variabler, slumpmässigt avfyrade raketer mot den israeliska civilbefolkningen är knappast heller ägnade att få Israel till förhandlingsbordet. Och detta vet naturligtvis Hamas; det är med all sannolikhet också deras mål med den ständiga beskjutningen, nämligen att omöjliggöra förhandlingar. Skall denna inställning belönas av omvärlden?

Frågar någon mig, representerar dessa människor det mest osympatiska man kan föreställa sig: en odemokratisk hållning, förnedrande kvinnosyn, religiöst bigotteri, sharialagar, korruption, en positiv syn på terrorism och en oförsonlig hållning mot sina grannar.

Varför vi ska förära denna samling vårt stöd för att utlysa en suverän stat är i mina ögon oförklarligt.

Simon sa...

Bra talat!