25 augusti 2011

Stormare och SD

Sånt här blir jag ju lite trött på. Att jag inte begriper Stormares storhet som skådis är en sak, men när bad vi honom analysera svensk inrikespolitik?
Nej, aldrig och även om Stormare skulle säga kloka saker och har samma yttrandefrihet som alla oss andra så kan jag inte tro att han vet något som inte vi andra vet om den svenska väljarkåren. Detta att man inte får kritisera människors val är så töntigt och korkat att orden stockar sig i halsen (eller här i paddan, för att vara sanningsenlig). Naturligtvis får man skälla och fördöma. Det är min plikt som demokrat och medmänniska. Jo, jag förstår att folk som inte tänker längre än näsan räcker kan skylla på andra och jag begriper att många är rädda för det okända. Men tänk till för helvete och utmana dina rädslor.en vuxen mogen människa skylöer inte ifrån sig, en vixen mogen människa tar tag i sina issues och gör nåt vettigt av dom. Och naturligtvis är det inte bra att ett rasistiskt, homofobiskt och kvinnohatande parti kommer in i riksdagen. Vi har nog med problem utan att dessutom behöva ta upp tid med att upplysa vuxna människor om att rasism är nåt dåligt.

26 kommentarer:

Anonym sa...

"Rasistiskt, homofobiskt, kvinnohatande?"

Är det KD du menar, eller?

(Kan inte hita något av det ovanstående på SD:s hemsida.
Har inte kollat KD:s ännu)

Maria sa...

Varför skulle inte Stormare kunna veta någon som ingen annan vet? Han har bott utomlands i många år och har perspektiv som vi i ankdammen inte har. Han bor i ett land som är betydligt mer högervridet än sverige men som har fungerat utmärkt ändå varför skulle inte han ha nåt att komma med?

Anonym sa...

"när bad vi honom analysera svensk inrikespolitik? " Det är precis detta som är problemet. Du och många med dig anser att alla har inte rätt att tycka om svensk inrikespolitik. Ni förstår inte vad demokrati är.

Anonym sa...

Du verkar faktiskt inte ha mycket koll på det parti du så gärna smutskastar. Läs gärna på lite om SD innan du, så politiskt korrekt, spottar på oss!

//Stolt SD:are samt övertygad demokrat

Anonym sa...

Varifrån kommer att SD skule vara "kvinnohatande"? Snarare kämpar de mot tvångsgifte, ibland tom. av småflickor, "hedersvåld" och "balkongmord".... Läs också på vad "sharia" innebär..

Anonym sa...

Kan jag få en opartisk källa på att PARTIET SD är homofobiska, kvinnohatande och rasistiskt?

F.ö. så bad de Stormare att analysera svensk inrikespolitik när tidningen INTERVJUADE HONOM. Det är expressen som valt att publicera delar av intervjun med tidningen "KING".

Anonym sa...

Om du är trött skall du lägga dig

Anonym sa...

Gå och lägg dig om du är trött

Anonym sa...

Hihi, nja det är väl du som är lite fyrkantig.

Jag förtår vad Stormare menar. Sverige vill alltid framstå som bäst, och värna om alla människor i världen. Dessutom så dj.. rika och det är dom ju inte i andra länder enligt våra politiker.
En falsk bild som kanske fanns på 1970-talet.

Finns inte mer rasism här än något annat land. Sverige är ett fjantigt land utan dess like. Väx upp människa.

Anders sa...

Tomma tunnor skarmlar mesf. Så det ekar riktigt hägt. Sen att Stormare skulle veta MER om Sverige genom att inte bo här är kanske lite komiskt. Vanligtvis heter det ju att vi som skyr rasisterna inte bor så att vi märker hur hemska judar/muslimer är.

Kajsa sa...

Oj så många kommentarer. En riktigt storm (are?)...

Jag håller i alla fall med dig Anders. Vissa val bör ifrågasättas.

Peter sa...

Värst vad den grinige gubben blev grinig. Vad beror det på?

Syftar du på Centern när du vräker ur dig "Rasistiskt, homofobiskt, kvinnohatande?"?
Centern, det är väl fortfarande bönner som röstar på det partiet, eller?

Behöver du som självutnämnd, självdefinierad god, varna andra för vad du definierar som ondska?
Du min vän, har du stora likheter med Anders Breivik, som också ansåg sig som god och som gick till attack mot de han ansåg som onda.
Begrunda detta ...

Anonym sa...

Grön, grinig gubbe...vem har begärt att DU ska analysera dina åsikter? Inte jag i alla fall...du faller helt på din egen dumhet...

Anonym sa...

Men herre gud, kommenterar du dig själv.

Anonym sa...

S,Du får ursäkta mig, men detta var nog et mest inskränkta resonemang jag läst. Är du själv företroendevald politiker?

Anonym sa...

Annars tycker jag Stormares syn på det hela är väldigt sann och det är ju precis detta som han tar upp som det snackas om runt fikaborden i Svea Rike...och du Grön Grinig Gubbe (GGG), får du och asylsökande ha en åsikt så får väl även Stormare ha det? Eller var drar man (& vem) gränsen för det?
Inte lär GGG få göra det i alla fall!

Anders sa...

I mitt inlägg betonar jag allas yttrandefrihet och ja, jag är förtroendevald i Malmö kommunfullmäktige, miljönämnden pch jämställdhetsberedningen. Dessutom är jsg vice ordförande i mp-Malmö

Anonym sa...

Kan man inte tro, men du är väl en av dom dära politikerna som eftersträvar demokratur och inte förstår vad den vanlige "Svensson" tycker om olika saker! Politiker är ju kända för att inte äga en bra verklighetsförakning, och du bevisade det väl i ditt försök till resonemang i "Stormare och SD"...

Johanna sa...

Intressant att jämföra en bloggpost med ett massmord. Tror faktiskt att den gröna gubben hade ihjäl betydligt färre än den norske mördare. Faktum är att jag tror att alla överlevde att Anders bloggar sin åsikt. O till de som läser o fylls till den milda grad av ilska att de gör dylika liknelser, har jag ett litet tips: ni måste ju inte läsa det Anders skriver, ni kan ju roa er med något mindre upprörande. Ni lär ju ändå inte åstadkomma någon större förändring i Sverige eller världen för att ni skriver hatiska kommentarer.

Ej SD sa...

Anders du verkar vara en person som är dålig på att lyssna det är därför du lever i din skyddade lilla värld.

Dessutom är du politiker i en stad där judar varnas för att åka till. Kanske skall ta ditt egna ansvar först innan du börjar gnälla på SD.

Anders sa...

Ja, jag ska ta mitt ansvar. Bra påpekande.

Anonym sa...

Svensk politik är absurt likriktad. Med möjligt undantag för mp och v trängs alla i mitten, och vågar på intet sätt framstå som "annorlunda".

Retoriken till trots är skillnaderna i sakpolitik väldigt små. SAPs budgetförslag tror jag avvek 0,5% från Alliansens.

Därför är det underhållande när ett helt nytt parti dyker upp och ställer alla etablerade sanningar på huvudet - ungefär som Miljöpartiet gjorde 1988. Sedan skulle jag föredragit att det var Piratpartiet som hamnade i riksdagen och agerade väckarklocka.

Karpstryparn sa...

Anders, du har inte koll på någonting när det gäller SD. Så sluta prata strunt.
Dessutom är det upp till Stormare att uttala sig, det bestämmer inte du.

Anders sa...

Jag har full koll.

Anonym sa...

Till anonym som hävdade att SD inte är kvinnohatande utan kämpar mot tvångsgifte etc, Otroligt bra att SD värnar om kvinnan i dessa fall(det är väl det de gör? jag har lite svårt att tro det) men var är de när det gäller engagemanget i kvinnofrågor, som misshandel inom familjen, jämställt på lönefronten, diskrimineringen i arbetslivet, etc som kvinnorna kämpar för. Crister E

Anonym sa...

Något dåligt att avfärda folks oro som rädsla för det okända som ett utslag av okunskap eller villfarelse.
Tänk om oron grundar sig på kunskap från historien och en djupare förståelse för den ondska som ryms inom alla männsikor.
För övrigt borde du vara tillräckligt gammal för att sett att det som var PK på sin tid, senare visat sig vara fel och över en längre sikt skadligt. (ex kärnkraft)