05 juli 2011

Tre år sen idag

Tidningarna är fulla med Metallica och de fyra stora, som det heter. Fem plus och jag vet inte allt. Jag slog på TV:n på färjan och hamnade mitt i ett evigt solo av den där Ulrik, eller vad han heter. Nä, den andra vågens heavy metal är ren skit. Gitarronani i hundra år och trista trummor och texter som inte handlar om någonting. Musik för ointresserade Ronny Jönsson- typer.
Den musik jag gillar är som de filmer jag gillar och de böcker jag gillar. Det handlar om något, det hugger till och sätter sig i hjärtat och stannar där. För precis tre år sen stod jag på Ullvis gräs med en tjej som nu avancerat till riksdagskvinna och en man som passionerat följde namn som Dylan och Young. Och på scenen såg vi för sista gången det band som sedan 1975 varit världens bästa och som aldrig kommer att se sin like. Berättelser som berör på ett sätt som Expressen bara kam drömma om. Nu hör jag underbara ljud från gatan och Saras bordsfläkt surrar som en sång. Jag ska ställa mig i duschen och skölja mig ren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Texter som inte handlar om någonting"

Metallicas "Master of Puppets" handlar om drogens förmåga att förslava användaren, "Sanatarium" handlar om livet som sinnessjuk, "One" handlar om en krigsskadad krympling, "Blackend" handlar om miljöförstöring.
Slayer`s "War Ensemble" och "Chemical Warfare" och "Killing Fields" handlar om krigets fasor,
Megadeths "Peace sells but who`s buying" handlar om hur fjärran tanken om varaktig fred överallt alltid är,
Anthrax "Cry for the Indians" handlar om den vite mannens övergrepp på indianerna, bara för att ta några exempel.
Alla bandens texter finns på www.darklyrics.com, varför inte förkovra dig där?

Avslutar med en lyssningsvärd konversation som ägt rum i "det nya Sverige"

http://kentekeroth.se/2011/07/12/nybyggare-ringer-till-lars-vilks/#comments

Anonym sa...

Kul att du tog in min replik och tycker att du bör krediteras för din förmåga att erkänna att du har fel, för det tycker jag verkligen du har i fallet metaltexter, dock har du rätt i mycket annat du skriver, tvingas jag tillstå min irritation över mångkulturalisters hårdnackade oförmåga att se verkligheten bortom drömmen till trots.

Anders sa...

Nä, det här med texterna hade jag ingen aning om. Trevligt att få bli positivt överraskad. Sen det där med otrevligs och hotfulla telefonsamtal - det är något vi alla måste räkna med om vi sticker ut näsan i offentligheten. Inte okej alls, men närmast oundvikligt.