20 juli 2011

Gud har bestämt

Gud har tydligen bestämt att barn ska ha kläder på sig när dom badar. Gud säger också att man måste gifta sig med någon av motsatt kön, som vuxit upp bland personer med samma trosuppfattning. Allt detta får jag veta under en halvtimme med några av mina förskolebarn invid dammen i folkets park. Talet om att man kan lära sig saker av barn fördes därvid till en tidigare oanad level, för att använda ett modernt språk. Jag tycker att det är på alla vis sorgligt och då är förskolebarnen ändå inte stora nog att rapa Guds påstådda vilja angående mäns och kvinnors roller och de regler för de mer fysiska aspekterna av lust och kärlek. Och innan någon drar valsen om att man ju förstår vilken religion detta handlar om, så vågar jag påstå att denna ingående övertygelse om gudi synpunkter på vårt allra privataste,vanhedrar nära nog samtliga kända religioner. Även vårt svenska religiösa brödraskap - kristdemokraterna - har vad jag förstår omfattande synpunkter på vad Herren tycker att vi borde. Abort, homosex, barnomsorg och annat som politiker kan skita i är i kd:s värld sådant som ska beslutas gemensamt och då i enlighet med deras trosföreställningar. Det som fascinerar mig är att man på sant kan tro att Gud verkligen har dessa synpunkter. Varför skulle Han missunna oss nöjen, varför skulle han sky nakenhet och varför i helvete är han så kinky att han ser något syndfullt i nakna barnrumpor?

Ingen vet och människors trosuppfattning borde vara deras egna privata. Om Gud vill säga oss något, så gör han säkert det direkt.

2 kommentarer:

Gunnar Johansson sa...

Hörde på radion i går, tror det var i lokalradion, när dom hade ett längre samtal/intervju med en pastor i missionskyrkan och det var riktigt skrämmande att höra hur han resonerade. Ologiskt, motsägelsefull och fundamentalistiskt.
Ena sekunden hade alla en fri vilja för att i nästa vara att allt skedde enlilgt Guds vilja.
Ena sekunden var allt i som stod i bibeln sant exakt som det stod för att i nästa så måste det tolkas och uppfattas i sin kontext.
Ena stunden var skapelseberättelsen sann och evolutionen bara en tes som inte var något att bry sig om. Nästa stund fanns var delar av evolutionsteorin riktiga. Några sekunder senare fanns det ingen motsättning mellan den och intelligen design. Och till slut var det ändå skapelseberättelsen som var den enda riktiga.
Och så vidare...

cec sa...

Somligas gud verkar vara en jävel. Det är synd om mänskorna, ibland.