29 maj 2011

Viking bar och kungens moral

Tåget står still. Vi har en regering som bygger motorvägar för pengarna, så vi får vackert vänta på bättre tider någonstans mellan Södertälje och Nyköping. Och det är inte SJ:s fel alls, säger dom som egentligen vill återreglera järnvägen och vandra åter till plastmackornas och rökkupeernas tid. Och styvdottern sitter här bredvid och spelar snake på Saras telefon och far inte så illa. Själv lyssnar jag på Cash och Håkan och dricker fint priokaffe. Mina vader har återhämtat sig efter 42195 meters löpning på Stockholms stenhårda gator. Kinky as it may seem så tänker jag också på kungen. Han kan inte precis korsa Hornsgatan och gå in på sunkiga Viking bar och se CL-final med Söders Bajen/Barca-skrikande alkisar till fotbollssupportrar, ska han se Rooneys fantastiska mål, får det ske i avskildhet.. Inte heller kan han mitt i livet ta ut skilsmässa och gifta om sig med någon yngre och piggare. Han har inte bara att följa lagarna, han ska dessutom leva moraliskt oantastligt i enlighet med folkdomstolens smak. Det är nog inte så lätt. Så vitt jag vet är varken pornografi eller otrohet olagligt och inte heller att besöka ställen ägda av kriminella. Kanske har majestäterna ett gemensamt intresse för lesbisk liveshow, kanske lever dom i ett öppet förhållande eller som flatmates. Om sånt vet vi inget och ska inte heller bry oss. Om vi vill kan vi såklart förbjuda såväl samkönat sex som otrohet, men det finge fler och värre konsekvenser än att HMCXVIG kunde hängas ut som eventuell förbrytare. Enklast är förstås att ha valda representanter för Sverige. Då kan man ju välja vem man vill på vilka grunder man vill.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg. Stör mig också på den här moralismen. I alla andra sammanhang förespråkar liberalerna sexuell frigjordhet. När de gäller kungen är de moraltanter och skriker högt. Dubbel moral är som bekant inte dubbelt så bra.

cruella sa...

Kan man få lov att tycka att porrklubbar och diverse Bada Bing-relaterat sjask inte har så mycket med sexuell frigjordhet att göra? Herregud vad mycket dumt man ska läsa.

Anders sa...

Jag är inte så förtjust i porrklubbar, men om det är lagligt så får väl CG lov att gå dit som alla andra.

cruella sa...

Min kommentar var till anonym, om det inte framgick.

Anders sa...

C: Ja, jag fattade det;)

Rasmus Ling sa...

Kungen får gå på precis vad för klubbar han vill för mig. Att han ljuger om det är dock lite genant, och känns inte värdigt. Men Grejen i den här historien är inte det, utan att han försökt (och alldeles säkert lyckats) muta maffian med många miljoner av apanaget. DET är skandalen och något som gör att han inte kan sitta kvar, och att vi måste ha ett modernare statsskick.

Anders sa...

Rasmus: blotta misstanken räcker inte; kungen är som alla andra oskyldig tills dom fallit. Självklart ska vi ha valda representanter som kan avsättas.

Anders sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

@cruella
Visst det får man tycka. Men man måste förstå att det fortfarande handlar om moralism (såvitt jag vet är inte "sjask" förbjudet i lagen). Och att vänstern (inte mp) ofta tycks ha tagit över högerns gamla moralism och "vän av ordning"-tänkande.

Får man lova att tycka det?