17 maj 2011

Välj Mikaela och Helene!

Det drar ihop sig till kongress för de gröna och det blir strid ända in kaklet om vem stå ska stå vid sidan av den redan utsedde Gustav Fridolin som,språkrör och om vem som ska väljas till partisekreterare. Jag åker inte på kongressen i år, men om jag gjorde det så visste jag vart mina röster i valen skulle gå. Jag vill ha ett språkrör som lugnt och sakligt kan redogöra för mitt partis ståndpunkter, någon som ser mig och alla andra i ögonen och inte viker ner sig om det blåser. Mikaela har slitit och slagits och härdats i partiets centrum under många år nu. Hon utstrålar den trygghet som inte bara tilltalar intellektuella i Majorna, på Möllan och Söder, utan även folk långt ute i Upplands-Väsby, Lerum och Staffanstorp, platser som vi måste nå om vi ska bli det vi vill bli. Mikaela är breddningen av partiet personifierad.

Till partisekreterare vill jag se Helene Öberg. Trots ganska unga år har hon en gedigen erfarenhet av att jobba i folkrörelser för att påverka brett. Helene står pall i en strid, hon kan entusiasmera och lobba med ett leende. Helene och Mikaela har också kommit en bit in i livet med barn och familj. Jag önskar att det saknade betydelse, men att man varit med om olika skeden i livet och kommit hel ur det ger en livserfarenhet, som man inte kan läsa sig till någonstans. Både Helene och Mikaela är säkra kort, genuina grönisar som jag vet håller ett tempo som gör att man orkar från start till mål. Bägge har ett gott nätverk, socialt och politiskt.
Vare sig Helene eller Mikaela (eller Gustav) delar till fullo mina åsikter; i frågan om barnfattigdom och utanförskap hamnade vi helt i otakt , liksom i frågan om pigavdragen. Men det stör mig inte. Partiets främsta företrädare ska stå för de linjer som mödosamt vaskas fram och för de- ibland smärtsamma - överenskommelser partiet träffar med andra. Partisekreteraren ska dessutom främst stärka organisationen, oavsett politisk inriktning. Så: välj Mikaela Valtersson till språkrör och Helene Öberg till partisekreterare.

Edit: så sent som idag berättar Helene att hon inte längre står till förfogande. Mitt förslag till psek blir då valberedningens ex-malmöfavorit Anders Wallner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

...ja välj Mikaela, så blir resan ner mot 4% snabb...jag lovar!

Anders sa...

Och vilka argument har du för det?