18 mars 2011

Ilmar är inte antisemit (däremot en smula monumental)

Nej, det är fel att kalla Ilmar Reepalu antisemit. Som jag skrivit förr i bloggen har han kommit med mindre välbetänkta uttalanden; i likhet med rätt många andra på vänsterkanten begriper han kanske inte den fulla vidden av Israels utsatta position och vilka konsekvenser det får även för judar i vårt land. Att Israel varje dag måste slåss mot krafter som vill utplåna alla judar från jordens yta är ingen liten sak. Israel måste ha rätt att försvara sig. Men Ilmar är alltså inte antisemit, det kan jag garantera. Och när jag cyklar från Möllan till jobbet tidigt på morgonen, så är det inte direkt världspolitik som fyller mina sinnen. När bussarna kör överfulla och bilarna svämmar över och korkar igen stan, så finns det mer näraliggande saker att ta tag i. Vad jag förstår, så hyser stadens ledning tvivel om huruvida vi har råd att bygga den nödvändiga spårvägen, samtidigt som det planeras för ett konsert- och kongresshus för närmare miljarden kronor. Folk jag ser på min väg genom Rosengård, trötta människor på väg nånstans i den kalla vårdagens första ljusa timme, skulle nog uppskatta bra kollektivtrafik mer än ett fantastiskt hus nere i hamnkvarteren. Jag skulle till och med våga påstå att vi politiker är skyldiga Rosengårds och Lindängens invånare spårväg. Vill vi se integration och utveckling så ska vi hålla oss på jorden, ty den som inte har en fungerande vardag kommer aldrig att ägna sig åt vare sig mellanösternfrågan eller klassiska konserter. Ska jag skälla på Ilmar, så är det i så fall för att han är en smula monumental och ser snygga dyra hus mer än vanligt folks vardagsbestyr. Men allra helst vill jag att det rödgröna samarbetet i stan ska gå som på räls.

1 kommentar:

Jonas Vils sa...

Reepalu är kanske inte antisemit men han är en lögnare och oförmögen att känna igen antisemitism även om han snubblar över den.
Återigen sade Reepalu att han aldrig likställt antisemitism med sionism, jag har lyssnat på de oklippta intervjuerna med honom och det var precis det han sa.
Lögn.
Reepalu hade aldrig gått ut och sagt att trycket mot svenska muslimer hade minskat om de tydligare tagit avstånd ifrån illdåd utförda i islams namn.

Reepalu kan göra skillnad på hinduer och indien men när det kommer till judar kan han inte skilja dessa från Israel.

Att sen börja tala om det "mäktiga" Simon Wiesenthal centret är ännu ett tecken på att Reepalu lider av visse vaföreställningar om judars makt.
Jag tror inte att Reepalu är antisemit i ordets mest grundläggande betydelse men han prenumererar på en hel del antisemitiska föreställningar och han är oförmögen att känna igen antisemiter om de inte klär sig i uniform och heilar (handlar det om araber räcker inte detta. Uniformer, heilande och skanderat judehat handlar då endast om palesina konflikten.)