23 mars 2011

Jakt på rasister

I morgon väntar kommunfullmäktige och eventuellt en slakt på rasister, eftersom det är min uppgift i den gröna fullmäktigegruppen att ta den sortens strider i Rådhuset. Det blir inte så svårt. Den rasistiska ideologin är så befängd, så lågpannad och så enkel att sticka hål på att en tränad debattör kan göra det på fem minuter. Jag har aldrig torskat mot en rasse och det lär inte hända i morgon heller. Den enda risken är väl att man blir för överlägsen, så att lyssnare och väljare fattar sympati för losern. Är man stark måste man vara snäll, snäll i den meningen att man inser att även en vilseledd sverigedemokrat är en människa. Jag har inga problem med att utanför debatten samtala hövligt med alla representanter för alla partier. Mina vänner väljer jag bland folk som inte dömer människor efter deras ursprung eller tro, men allmän hyfs ska man ha. Men det är något märkligt med rasister, utöver deras inskränkta åsikter. Tidigare i bloggen har jag varit inne deras brännvinskultur och deras kvinnosyn, men det finns något stelt och misslyckat över dom. Lite sorgligt, liksom. Som om dom inte vågar vara glada, förutom när dom är fulla och skrålar nassesånger på båten till Tallinn. Hur som helst: deras vanföreställningar ska plockas itu och dissekeras. Det ska ska bli ett nöje.

8 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag gillar din hövlighet. Alla människor ska ju bemötas med viss respekt, även lågpannor. Man behöver inte bli bästa polare däremot, och det är ju tur det!

Hoppas allt är bra ed dig Anders. :-)

Anonym sa...

Ja du kan väl alltid prata om vilken bra stad Malmö är. Hur låg brottsligheten är. Hur väl integrationen fungerar, vilket du brukar skriva om från din arbetsplats. Hur få som behöver socialbidrag. Hur få röster sverigedemokrater fick i senaste valet.
Glöm inte att ju hårdare man slår sig för bröstet så glömmer man själkritiken.

Anders sa...

Kajsa: det mesta är okej, tycker jag. Debatten igår gick däremot inte helt hundra, jag var trött och en smula ofokuserad.

Anonym: myten om det farliga Malmö igen, då. Det betydligt mer etniskt homogena Stockholm har större kriminalitet per invånare än Malmö. Och här hittar man invandrare i centrala stan och inte bara i obskyra getton långt bort. Malmö är inte sörgården, men har goda förutsättningar. Fråga dig vem som vill förtala vår stad och varför.

Kajsa sa...

Man kan inte ligga på topp jämt!
Angående brottsligheten är det bra att hålla sig uppdaterad, anonyme skribent. Om vi ser till att behandla våra nyanlända svenskar på ett bra sätt behöver vi inte oroa oss så mycket.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/uppvaxten-avgorande-for-brottslighet

Anonym sa...

Kajsa läs brås statistik Malmö överträffar Stockholm när det gäller brottslighet. Om brås undersökning, varför behandlar Malmö sina invandrare så dåligt, vad gör Anders som politiker egentligen?

Anders sa...

Stockholm är etta och Malmö tvåa. Tittar man på uppgifter från mitten på sjuttiotalet, så ser det likadant ut. Fler frågor?

Anonym sa...

Varför envisas du med att ha fel Malmö har fler brott jämfört med Stockholms län per 100 000 innevånare.
Såg förresten att Köpenhamnspolisen var överraskad av det höga antalet personrån i Malmö.
Kajsa, varför verkar Malmö behandla sina nyanlända svenskar sämst i hela Sverige, genom att inte ge dem goda förutsättningar.

Anders sa...

Stockholm har fler anmälda brott per invånare än Malmö. Punkt.