10 december 2010

Vi ska ta ledningen och makten

Jag cyklar hem med kalla öron och The Smiths i lurarna. Det värmer en smula med bra musik. Det är halt och jag snurrar och glider på min väg mellan Rosengård och Värnhem. I kväll ska jag steka hamburgare till mina barn och dagen till ära börja läsa Vargas Llosa, trots att han sägs vara både gubbsjuk och höger. I morgon fyller jag år. På söndag ska partiet välja representanter i styrelser och nämnder och vad jag förstår så gnisslas det en del bakom min rygg. Törnblad är si och Törnblad är så. Och han är polare med den och den och sådär. Och visst fan sticker jag ut hakan. Fattas bara annat. Och naturligtvis står jag närmre dom jag samarbetat med än folk som jag knappt känner. Det betyder inte att jag gynnar någon, allra minst mig själv.
Att leda en process kan vara väldigt ensamt och ansträngande och man kan inte förvänta sig tack. Jag är med i det bästa partiet i stan, men inte heller vi är perfekta och det får vi acceptera. Jag får lära mig att inte bli så ledsen när folk inte bara är otacksamma, utan faktiskt försöker att hugga ner mig bakifrån. Det är ju varken dom flesta eller dom bästa som gör så.

Men vissa saker måste vi malmögröna ha klart för oss: om vi på allvar ska ta ledningen och makten i den här stan efter nästa val, så duger inte småaktigt gnäll. Det kommer inte att fungera om vi tjuvhåller på fakta och fegar. Det finns inte tid att fraktionera och jag är väldigt glad för att fullmäktigegruppen tog ett stort steg framåt igår under vårt heldagsmöte. Vi måste ägna all kraft åt att leverera politik och fånga in alla nya som söker sig till oss. Vi ska visa att den gröna berättelsen om 10-talets Malmö är en berättelse som håller hela vägen. Vi ska bli ett stort parti, vi ska ta ledningen och makten.

Och vid sidan om det politiska finns det privata. Källarröj och staging av lägenheten. Och en hemnetannons, som ser ut så här:

Inga kommentarer: