22 december 2010

Vem ska jag rösta på, då?

Nu blev det lite kris här. Både bästa Anders Wallner och bästa Helene kandiderar till posten som partisekreterare. Så vem i hela världen ska man rösta på? Bägge har idéer och erfarenhet som jag inte vill vara utan i partiet. Bägge har bott i Malmö (oh, yes)och bägge har fötter både på jorden och i luften sådär som jag vill att man ska. Bägge har jobbat i superproffsiga och bra lobbyrörelser och bägge får saker gjorda. När det gäller språkrörsvalet har jag bestämt mig; det blir Mikaela på kvinnosidan och på den manliga sidan är det väl bara Gustav som finns att tillgå. Men vilka som än väljs, så blir det bra. Och allra coolast är att så många vågar utmana jante och faktiskt sticka fram hakan helt öppet. Så ser det inte ut överallt och det är inte alltid det belönas heller. Men det är såklart lättare för ett parti i medvind att gå före. Det ligger liksom i sakens natur.

I den del av de gröna där jag är tillförordnad ordförande är det kanske inte alltid lika blanka vapen och öppna kort, men det faller nog i slutändan mest tillbaka på dom som inte är ärliga med sina avsikter.

Och jag packar och packar här hemma, men än är inte lägenheten såld. Folk köper annat till jul än nya bostäder verkar det som. I alla fall här i Malmö.

5 kommentarer:

Helene sa...

Har tyvärr inga goda råd att ge, du reder nog ut det och så blir det bra hur som.

Pierre Ringborg sa...

Jag tycker du gör rätt, Vem har sagt att vi inte kan ha två partisekreterare? Du själv begränsar dig.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Det blir ju det. Och det är ett privilegium att få vara med i samma parti som er.

Anders Wallner sa...

Jag är övetygad om att du kommer att rösta på ett sätt som blir bra. :) God jul!

Anonym sa...

Jag kommer att sakna dig som värnhemsgranne, vilse på möllan låter inte lika bra.
Lycka till i den nya bostaden.
/Vils