19 november 2010

Stackars Emmanuel och Håkan.

Vårt kommunalråd Lari Pitkä-Kangas kallade vid ett tillfälle ordförande Emmanuel Morfiadakis (s) och vice ordförande Håkan Fäldt (m)i Malmös tekniska nämnd för asfaltkartellen. Detta för att de bakom min rygg gjort upp om att Möllevångstorget inte skulle bli bilfritt, trots den starka opinionen i frågan. I onsdags formerade sig asfaltkartellen igen.
Malmö kan inte förtätas.
Bilarna kommer aldrig att bli färre.
Trafikleder kan inte bli stadsgator.
Spårvagnar får vi se om det blir några.

Ungefär så står det i det yttrande som stans största och starkaste nämnd skriver om visionen att bygga ett tätt och hållbart Malmö. Det är inte bara knäppt att socialdemokraterna föredrar moderatstöd framför det samarbete som dom dyrt och heligt lovat att hålla sig till, det är också sorgligt att man är så uppgiven och visionslös. Jag gillar politiker av olika kulörer som vill och vågar något. Som håller hoppet levande ända ner i den dagliga politiska gråtråkiga verkligheten.
Men Håkan och Emmanuel, hur mycket jag än gillar dom som personer, vågar inte.
Allt kommer att vara ungefär som det är. Villamattorna ska fortsätta att rullas ut över åkrarna och fyrfyliga stadsmotorvägar ska fortsätta att skära sönder stan. Stackars dom som inte vågar drömma om en vackrare framtid än så.

Inga kommentarer: