09 augusti 2010

En burka åt Björklund.

Nu får nog major Björklund kamma sig en gång för alla. Förutom årets rasistflört (FP flörtar varje valår med rasister: -02 - språktest, -06 - obligatorisk gyntest på somaliska flickor och nurå, burkaförbud)så kommer ett skolpolitiskt utspel som heter duga: "BRÅKIGA ELEVER SKA TVINGAS HA MAMMA ELLER PAPPA MED SIG I SKOLAN", ryter majoren och fortsätter med att man ska få förlorad arbetsförtjänst kompenserad av samhället när man sköter lärarnas jobb (arbetslinjen är liksom bara viktig ibland). Vore jag lärare i grundskolan, så skulle jag ge min minister en hemläxa som heter duga, för det västgötamajoren säger är att lärarna inte klarar av sitt jobb. Men jag är rädd för att lärarna snarare jublar och det grundar jag på egna dåliga erfarenheter från grundskolans värld. I grundskolan är det nämligen så att om man misslyckas med sitt uppdrag att leda barnen till kunskap, så är det antingen barnens eget fel (dom otacksamma jävlarna) eller deras föräldrars. Aldrig får vi skylla på dem som vi faktiskt skänkt 160 - 180 (gamla) högskolepoäng och sen anställt för att lösa uppgiften att lära ungarna läsa, skriva och räkna och inte heller får vi skylla på en regering som hellre sänker skatter för såna som dom själva och mig än ger skolorna en högre pedagogtäthet.
Nej, piska oss själva ska vi och ödmjukt fråga om det inte finns fler läxor som våra barn kan få, så att dom tröttnar på skolan riktigt jävla mycket. Lära sig att lyda är melodin, när den skenliberala rottingen sveper över skolsverige. Och jag tänker på min store kreative son som så effektivt botats från allt vad läslust och studiesug heter. Aldrig var han bra nog, alltid var det mer läxor och sövande mattetal att göra.

Sätt på den där jävla Björklund en burka, för hans blotta uppsyn är en skam för Sverige. Och tvinga hans morsa att sitta och skämmas i riksdagen. Eller ännu hellre: avsätt honom om en månad.

3 kommentarer:

Linnea sa...

Nämen nu blir jag lite besviken. Har läst igenom din blogg och tycker att du skriver så mycket bra och sen blir man helt vråldissad i sin yrkesroll. Tyvärr får man vrålstressa igenom lektionsplanering för att hinna med utvecklingssamtal, möten, fortbildning, mobbningsprogramoch annat som givetvis är viktigt det också men det skulle ju vara skönt att kunna fokusera på undervisningen någon gång också. Och en stressad hjärna är sällan kreativ.

Det verkar ju farligt om andra politiker delar din syn att lärare är helt inkompetenta för de allra flesta jag känner gör så mycket de kan och vill väl.

Anders sa...

Jag har tyvärr ganska dåliga erfarenheter från grundskolan. Ett av mina fyra barn hade det väldigt svårt under hela sin skoltid, men diskussionen handlade nästan alltid om att han skulle ta sig i kragen och att vi föräldrar borde göra mer. Sällan ifrågasattes skolornas arbetssätt. Jag tycker att lärartätheten måste öka och att lärare ska ha bra betalt. Å andra sidan vill jag motkräva att skolan faktiskt besinnar att det är deras uppgift att lära alla barn att läsa, räkna och skriva.

Linnea sa...

Nu är ju skolan inte lika på alla ställen tyvärr, och det vill nog både du och jag men tydligen inte de styrande.

Jag arbetar på en friskola (ej vinstdrivande) som fungerar mycket bra och jag är medveten om att alla skolor inte fungerar lika bra. Alla i personalen känner igen alla elever vilket gör att vi lättare kan fånga upp både de som mår dåligt och de som det går dåligt för i skolan. Vi har en skolpsykolog som arbetar halvtid och kan göra enklare dyslexiutredningar tex själv (sen får eleven gå vidare och göra en riktig). Skolpsykologen delger arbetslagen vad som gäller för olika elever och hur vi kan stötta dem. Tyvärr är det ju inte bara lärartätheten som försämrats utan även övrig personal.
Här i Sollentuna får skolorna söka pengar för elever med sjukdomar eller diagnoser. Man får inte särskilt mycket pengar för varje elev och till elever som kasnke kräver en heltidsassistent får man kanske pengar som täcker en assistent på 25% eller i bästa fall 50%. Om skolan då inte har bra ekonomi så finns ju risken att eleven blir utan assistent större tiden av skoldagen och ska vara i vanlig klass vilket vissa dagar är en katastrof.