23 augusti 2010

Hellre moskéer än trafficking

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Boende på Håkanstorp vill inte ha en planerad moské på sin bakgård och naturligtvis kommer rasisterna i SD för att exploatera det. En slarvigt uppställd husvagn är liksom ett valhögkvarter för bonnrassarna. När två boende häver ur sig att de minsann har fruar från respektive Thailand och Filipinerna och därför inte är rasister, så vill man bara gråta. Att använda sig av trafficking för att få en kombinerad hushållerska och sexpartner är snarare höjden av rasism.

Att man inte kan hindra etablerandet av religiösa samfund eller byggandet av kyrkor och andra tempel, måste inte betyda att man delar eller gillar någons tro eller så. Jag älskar inte islam på något sätt, men friheten att samlas och be gäller alla, även muslimer. Och även i Håkanstorp. Och rätten att vara en korkad rasist likaså. Däremot måste vi bekämpa de strukturer som gör att vissa kan köpa sig en fru och andra måste sälja sig.

6 kommentarer:

Thomas sa...

det är väl för fan inte trafficing att gifta sig med en utländsk kvinna!

Christin sa...

Vi är ganska många i Håkanstorp som inte alls har några problem med ett muslimskt center i området. Min man och jag blev mest lite förvånade när det plötsligt stod klart att det inte alls var ett ekumeniskt center, som Sydsvenskan först skrev, med sim- och sporthall öppet för alla. Jag såg fram emot simhall så nära.

Nu är jag, som anser att alla människor har rätt till sin religion och att utöva den vilket land de än bor i, plötsligt hopklumpad med "ett trettiotal boende som protesterar mot bygget" och i praktiken stämplad som rasist (av Sydsvenskan allra mest, en tidning som bara rasar djupare och djupare ner i sensationsträsket) bara för att jag bor i Håkanstorp.

Det är så trist och det gör mig så ont.

Sen kan även jag oroa mig för trafiksituationen, då det är trånga gator och Malmö Stad vägrar sänka hastigheten till 30 i området. Kan bli lite kaos med så mkt mer trafik, men jag hoppas att det ska lösa sig på bästa sätt.

/christin

Anders sa...

Thomas: inte nödvändigtvis. Men att med pengar skaffa sig en kombinerad hushållerska och sexpartner är det.

mymlan: det är sällan helt svart eller vitt och det är bra att du visar att ni är många i Håkanstorp som går emot töntarna i tidningen. Och 30-gräns i området är ett fullt rimligt krav.

Anonym sa...

Det är många svenska fruar som är kombinerade hushållerskor och sexpartners, om man ska hårddra det som du gör.
Och många av dessa fruar var säkert inte ointresserade av den blivande mannens ekonomiska situation.
Hur vet du förresten så där rakt av vilka bevekelsegrunderna var för dessa "blandäktenskap", som tydligen besvärar dig?
Jag tycker du verkar rasistisk själv, som automatiskt sätter offerstämpel på och omyndigförklarar personer från vissa kulturer.

Anders sa...

Jag hävdar att det finns en över- och underordning, både mellan könen och globalt. Äktenskap mellan mellan blekfeta medeleålders/äldre svenska män och unga asiatiskor kombinerar dessa två. Om personerna i artikeln är den sortens män jag tror, kan jag inte veta till hundra provcent, men vd tror du själv när man åberopar sin thailändska/filipinska fru som argument för att man inte är rasist, trots att man röstar på ett rasseparti?

Anonym sa...

_trafficking_ [træ´fikiŋ] (engelska), trafficing, benämning på olika former av olaglig handel över nationsgränser, t.ex. människohandel, sexslavhandel eller organiserad drogsmuggling. Trafficking kan även användas om den brottsliga verksamhet som innebär att kvinnor tvingas till prostitution i främmande länder eller arbetskraft blir exploaterad för tvångsarbete, ofta i hushåll eller fabriker.

säljer de inte vidare sina fruar (dvs i sexhandel eller med annat smugglingssyfte) eller har "köpt" dem av ngn handlare i resp land så är det inte trafficking. Åsikter kan man ha, men korrekta definitioner bör man hålla reda på.