15 augusti 2010

Jag var där!

Sjunker ner i fåtöljen efter en hel dags valarbete på den rödgröna festivalen i Folkets park. Jeans, en gul tröja med antikärnkraftssolen och skjorta. Det är sånt väder nu, när man inte riktigt vetvad som är bra klädsel. Varm blev jag och kall och till och med blöt under ett kort, men ihållande regn. Vi släpade saker klockan elva och klockan nio började vi att släpa tillbaks. Vår lokal ligger på Bergsgatan, en liten bit bort från folkets park. Men allt släpande och slit är för en bra sak. Möten med spännande intresserade människor, samtal, musik och så vår smoothiecykel, där man kan cykla sig en god och närande kravmärkt fruktdryck. Mikael Wiehe, Pauline och andra spelade och sjöng på scenen och vädret var äntligen på vår sida igen. valrörelse är det bästa; man får komma ut ur mötesrummen och träffa vanliga människor med vanliga frågor. Och vänner och bekanta som kommer förbi och hälsar. Jag var där, jag är med. Och kryssar man nummer sju på kommunfullmäktigelistan, så röstar man på mig, men vi har många bra kandidater på alla tre listorna.

Och sydsvenskan berättar minsann idag att jag och andra har varit i Kina, för att besöka Malmös monter på världsutställningen. Unna sig saker kan dom, politikerna, vill man liksom underförstått göra gällande. Jo jo, såna är dom minsann, liksom. Och jag medger utan omsvep att det var intressant att komma till Kina och världsutställningen och skulle inte skämmas ett ögonblick för att resa igen, om jag även framöver har ett tungt politiskt uppdrag. Man kan inte å ena sidan anklaga politiker för att inte veta något om vad som händer och sen tycka illa vara om att vi faktiskt kollar in världen.

Ja, jag var där - hela söndagen i folkets park och med politikerkollegor i Shanghai. I morgon ska jag promenera ut till jobbet i Rosengård. Så ser jag saker och tar in intryck, talar med människor och blir bättre på allt.

5 kommentarer:

cruella sa...

Sydsvenskan är en ganska jönsig tidning - tycker jag, lite så där huvudstadsstöddigt. (Och vi ska inte nämna röda Länstidningen i Östersund, husorganet hos mina päron...)

Jag antar att du redan sett In the Loop, men OM du har den kvar så rekommenderar jag den allra varmast. Bland annat hittar du ett fint exempel på arbete hemma i valkretsen, modell lågbudget...

Sofia sa...

Jag läste precis om den ökande antibiotikaresistensen och att man för första gången har påträffat MRSA (Multiresistenta stafylokocker) hos svenska grisar:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mrsa-hittad-hos-gris-i-sverige_5125289.svd

Det verkar vara så att antibiotikaresistenta bakterier delvis beror på dålig djurhållning (för små ytor, större behov av antibiotika, onödig antibiotikabehandling):

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sjukhussjukan-hos-svenska-svin_5138755.svd

Är ändrade upphandlingsregler så att man till exempel väljer svenskt griskött, eller kött som producerats med likvärdiga djurskyddsregler något Miljöpartiet tänker arbeta för? Varför/Varför inte?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/grisbonde-konsumenterna-bar-ansvar_5094383.svd

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Cruella: Både DN och SVD är mycket bättre än sydsvenskan, om jag nu ska rescensera dom har ska granska bl a mig, men det finns en del bra skribenter på tidningen, bl a Niklas Orrenius och Andreas Ekström. Och Heidi Avellan. Debattsidan är bra med. Men artikeln om Kinaresan var sådär. Jag är ju knappast någon Ritt Bjerregaard, om man så säger.

Sofia: djurrättsfrågorna är jätteviktiga för oss!
Vi drev igenom införandet av djurskyddsmyndigheten och jobbar febrilt i opposition mot den LRF-kramande jordbruksministern.

Vi vill gynna upphandling av krav- och rättvisemärkta livsmedel!

Sofia sa...

Jag undrar också om ni tänker jobba för en effektivare upphandling? Jag jobbar inom omsorgen i Malmö och jag vet att upphandlingsprogrammet vi använder för matbeställningar, Raindance, är dåligt, att man inte kan se vad man beställer och att det mestadels består av obegripliga förkortningar istället för adekvat information om varorna. Dessutom är beställarkompetensen på min arbetsplats tämligen dålig, man vet inte vad förkortningarna betyder och/eller är dålig på att beräkna vilka mängder som går åt. Detta leder till att man ofta får alldeles för mycket av olika varor, som man därefter får slänga, eller får varor som inte alls går att använda, till exempel avkalkningsmedel till kaffebryggare som bara går att använda till en särskild sorts expressobryggare. Ibland får man dessutom varor av dålig kvalitet från Servera, producenten, gamla tomater och kött som knappt går att tugga. Allt som allt ett bedrövligt resursslöseri.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Upphandlingspolicyn var en av de frågor där vi inte alls lyckades komma överens med S och V under förra mandatperioden, så det vill vi åteerkomma till under nästa period. Jag håller med om att raindance inte riktigt funkar som det ska och att det slösas med råvaror. Och beställs in miljövidrig skit på många håll.