13 maj 2010

Piller och grillar

Försäljningen av receptfria läkemedel har ökat med 25 procent sen pillrena började strömma in (och ut) från livsmedelsbutiker och bensinmackar. Där är det igen: tillgängligheten, det som vi nykterister tjatar om hela tiden. Blir det dyrare och svårare att få tag i något så väljer fler att avstå från det. Och blir det enklare att få tag på, så används det av fler. Det är klart att det handlar om värderingar och mediabilder, också. Men det liberala snicksnacket om fri vilja funkar alltså inte helt. Ibland måste det till regleringar. Och i brist på vin på coop extra kan ju alla som vill koppla av med lite vin köpa treo istället. Sen undrar jag varför alla grillböcker verkar skrivas av män (som Morberg och Salming). Kan alla kvinnor redan pensla grillolja eller har dom fullt upp med salladen och kolhydraterna?

1 kommentar:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Hittar bara nyheten att försäljningen utanför apoteken ökar: http://medicinskaccess.se/index.php/Nyheter/Forsaljningen-av-receptfria-lakemedel-i-detaljhandeln-fortsatter-oka.html

Blir inte riktigt klok på om den ökat totalt, men jag kanske är trög. Dock verkar nikotinläkemedel öka, det kan ju vara en bra grej också? Att man köper nikoplåster på ICA istället för cig?