14 maj 2010

Nästa år i Jerusalem.

Här på bloggen har det skrivits åtskilligt om Israel och antisemitism genom åren. Om hur judarna inte tar skit längre. Det kan hända att nån Henrik Bachner nångång ser antisemitism där det inte finns, men tyvärr är antisemitismen så ytterst levande, inte minst här i Malmö. Den mer välvilliga antisemitismen är svårare att att nå, det är liksom lättare med radikala muslimer elelr skinnskallar som skriker okvädningsord. Den välvilliga antisemitismen finns hos dom som kanske läser De fattiga i Lodz eller ser repriser av Holocaust och tycker så synd om judar så länge dom är offer. Man snyftar med Tevje i spelman på taket och tycker att de danska fiskarna var hjältar när dom mot ockerhög ersättning räddade landets judar undan gaskamrarna. När judar så bestämmer sig för att inte vara offer längre, utan snarare slå till först, så blir fördömelsen desto större. Vi vill tycka synd om dom. Israel utrymde Gaza och sedan dess har det regnat raketer i de kringliggande israeliska städerna. Israel var berett att ge upp en del av Jerusalem i utbyte mot fred, men Arafat skrev inte på utan istället valde palestinierna att dra igång den andra intifadan. Judar och israeler är inte mer änglar än du och jag, men dom försvarar sig och det är en oerhörd provokation. Israel använder ibland övervåld, men man blir rätt förbannad när bomber smäller på busshållplatser och dödar fem pers eller så. Och man kan sin historia. Utan motstånd och försvar dör man. Judar ska vara offer, annars tycker vi inte om dom. Israel ska ta skit som inget annat land tar, annars är dom krigsförbryatare. Och Israel får hycklande KD/SD-vänner som dom aldrig bett om. Israeler vill inte ha ett etniskt rensat land eller ett kd-hallelujaland; det är påfallande hur vanliga folk är och hur normalt dom lever. Och alla som föredrar att leva i ett hamasstyrt palestina framför i Israel kan räcka upp sin hand. Inga händer? Tänkte just det.

Grattis på födelsedagen, Israel. Nästa år i Jerusalem!

6 kommentarer:

Stockholmare sa...

Tack för ett tänkvärt sanningens ord!

Harry Harrysson sa...

Tänker man sen på att arabernas "krav" på Jerusalem enbart är baserade på Jordaniens illegala ockupation av gamla stan och arabbyarna runt ikring, 1948-67, då de fördrev eller avlivade alla judarna där, gamla stan har haft en majoritet judar i hundratals år. De förstörde alla 58 synagogorna där, och gjorde dom till pissoarer och åsnestall. Inte mer än ETT land, Pakistan, tyckte den ockupationen var legal.....

Nu har det blivit politiskt korrekt att tycka som Pakistan gjorde då.

Och politiskt korrekt att få det till att araberna har "rättigheter" där p.g.a detta!!!

Anonym sa...

"Israel får hycklande KD/SD-vänner som dom aldrig bett om." - skriver du.

SD är nog hycklande, de är snarare mot muslimer än för Israel, här håller jag med dig, men vad tycker du om icke hycklande dödsfiender till Israel på vänsterkanten, och inte minst i ditt (MP) eget parti (!), vore mycket intressant att läsa?

Hälsar undrande Carmelita

Anders sa...

anonym: frågan om varför judar/Israel ses med andra ögon än andra etniciteter har jag adresserat flera gånger här i bloggen. Jag tror att det är gammal antisemitism parat med fientlighet mot USA och mot Israel som dess allierade i mellanöstern. Det är en debatt som jag tar om och om igen med vänsterfolk och gröna.

Anonym sa...

Befriande att läsa att det finns folk som inte har en så förbenat endimensionell syn på Mellanöstern. Du behövs!

/S

Harry Harrysson sa...

Uppriktigt sagt så tror jag att det är de svenska medierna och politikerna som har gjort det så förbenat politiskt korrekt att vara antisemit. Minns på mitt tidigare jobb, på kaffepausen fick jag veta vad folk tyckte om muslimer i ytterst icke-eleganta ordalag, och jag tror att majoriteten av svenskarna som inte snackar högt om ämnet, har samma åsikt.