05 maj 2010

Mona framför Göran H, varje dag i veckan.

Borgarna blir mer och mer desperata och det är uppenbart att de nu är ute efter Mona Sahlin personligen, när dom märker att dom inte kan vinna ett val till på sin egen politik. Två gånger samma dag talade ministrar om tobleronepolitik och nu startas det facebookgrupper som talar om att man vill flytta utomlands om Mona blir statsminister. Det är så äckligt att man nästan vill spy och det är just sånt som då och då får mig att vilja lämna politiken. När jag var ung och ny i politiken gick borgarna på om att jag rökte, dom gick på mitt långa hår och någon gång på min klädsel. Man sparkar på gubben, men inte på bollen. Man ser någon som är uppkäftig och tuff, trots att man inte vuxit upp i fancy kvarter mitt i stan eller i snygga mexitegelområden och så kickar man där. Själv hoppas jag vid gud att sånt inte lönar sig, men det gör nog det. En av ministrarna som pratade toblerone var allas vår rikshomofob Göran Hägglund, som annars svänger sig med prat om hur etiskt förmer han och hans parti är. Där ser vi hur det står till med den saken. Om Mona Sahlin är en dålig politiker, så är det nog lätt att peka på svagheterna i hennes politik. om hon är en dålig människa, så är det nog mest ett problem för henne och den närmaste omgivningen. Själv föredrar jag politiker som är lite stötta i kanten och som tvingas medge ett fel då och då, framför perfekt friserade reaktionärer i fula dressmankostymer och med kragen perfekt struken av lilla hemmafrugan. Varje dag i veckan. Men smaken är ju olika. Och förresten är jag en sån som inte drar utomlands om det blåser, utan som stannar och slåss. Precis som Mona.

3 kommentarer:

cruella sa...

Jag jobbar ju extremt nära det som försiggår och vulgariseringen är jag ingen vän av.

Jag är däremot en vän av Sverige. Och stannar, trots Mona. Jag erkänner att jag har väldigt svårt att svälja sossarna, många av de mest synliga är helt enkelt grälsjuka och otrevliga och relativt folkföraktande i sin argumentation.

Min drömkoalition är Centern-Miljöpartiet-Folkpartiet.

Anders sa...

Att man har sina politiska sympatier någon annanstans är ju en helt annat femma. Jag är rätt svag för politiker med Westerbergs hjärta och Gudrun Schymans genuina engagemang. Och vår egen Maria, såklart och Birger före henne. Genuina känsliga människor som älskar mer än dom hatar och som vågar tänka om och nytt när det behövs.

Anonym sa...

Är du bög?