13 maj 2010

Kaffe och en bok

Man kan kalla det vilodag. Kristi himmelfärds dag, folknykterhetens dag och den dag då många gröna åker till kongressen i Uppsala. Många, men inte jag. Snart vill jag nog göra det igen, träffa alla gamla bekanta och lära känna nya, diskutera, dricka kaffe och veta att tillsammans är vi oändligt mycket mer än summan av delarna. Nästa år kanske? Men idag jag ska läsa boken jag just börjat med, springa intervaller och sen laga middag til mig och sonen: baconlindade färsbiffar.

Jag surfar genom sajbern och hittar väldigt mycket som kan kallas rättshaveri och konspirationsteorier. Är det inte islamister så är det kvinnor i allmänhet och i synnerhet feminister och så har politikerna i det fördolda bestämt att det ska anses rasistiskt att hissa flaggan och sjunga nationalsången. Behovet av att vara offer verkar helt outsinligt.

Om en stund ska jag blogga om varför kvoterade bolagsstyrelser är fel eller så skiter jag i det. Och varför individualiserad föräldraledighet är en förutsättning för att män ska kunna vinna vårdnadstvister. Fast det har jag nog pratat om förut. Eller så blir det om drapa om stad/landsbygd igen. Fast, nej, inte det heller.

Kaffe och en bok.

Inga kommentarer: