02 februari 2010

Birgitta är bra, men dinosarierna många ännu.

Min man är en modern man och ingen dinosarie, säger nya EU-ministern apropå att hon väntar barn. För eftersom hon är kvinna är det ju en issue, såklart. Själv blir jag nästan euforisk, Birgitta Ohlsson är inte bara extremt bra åsikter i EU-frågan, hon kommer också att stå upp för integrigritet och feminism. Att hon åkte till auschwitz på förintelsens minnesdag visar också att hon förstår vad europafrågorna handlar om. Nu sitter hon i en regering som infört vårdnadsbidrag och det kan såklart bli ett problem. Men jag har en känsla av att det blir ett större problem för KD än för den nya EU-ministern. För med henne i regeringen blir det knappast några nya reaktionära förslag. Men när jag cyklade hit i snöstormen slog det mig mig ändå hur uppdelat vårt land är. Där jag jobbar och bland kollegor och väldigt många andra, så är det snarast en självklarhet att mamma tar ansvar och downshiftar när barnen kommer. Sånt ser inte vi som hänger i stan eller på Möllan, det är en nästan okänd värld för latteliberaler och ölkafésocialister.
I den andra världen är det såna som Birgitta Ohlsson som blir misstänkliggjorda och anklagade för att inte bry sig om det viktigaste i livet, medan männen kommer undan. Birgitta är bra, men dinosaurierna är ännu många.

3 kommentarer:

cruella sa...

Jag kollade förstås kommentarerna på dn.se och självklart kommer tröttargumenten från ... ja, från dinosaurierna. Av båda könen. Uppblandat med lite vanligt rassesnack om bistånd och hur man bjussar SD på röster nu.

Att sådana protesterar kröner ju liksom bara beslutet, men det fattar de inte.

Anders sa...

Jag tror att inte ens Björklund själv fattar det strategiska genidraget. Om någon kan ta tillbaks latteliberalerna till FP, så är det hon. Däremot kan jag inte se hur FP skulle kunna tappa på Birgitta. Till vem, liksom?

Anders sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.