26 november 2009

Sopa framför din egen dörr, Ali.

Ali Esbati ska nog tala med små bokstäver om fördummning. Jag vet få bloggar som är så fulla av svepande dissande av meningsmotståndare som hans. Ali skriver som en nyfrälst artonårig smålänning som köpt sin första palestinaschal och flyttat till ett kaotiskt kollektiv vid Möllan; lika onyanserat, lika fyrkantigt och enkelspårigt. Och fancluben hurrar och alla som önskar nyanser och tycker att judar har samma rätt att slippa att få kulor och bomber i huvudet som palestinier och irakier döms obönhörligt som borgare, liberaler och/eller sionister.
Men det är svårt att sopa framför sin egen dörr. Och det är ju alltid den andra sidan som är terrorister, våra vänner är alltid frihetskämpar.
Det är så klart oroande för mediamänniskor både till höger och vänster att kreti och pleti får lov att yttra sig offentligt. Dom (vi) skriver ju så illa och luftar tankar som inte är rumsrena, liksom. Men man måste klara att ta en diskussion och föra ett samtal med alla sorters människor. Börjar man inskränka människors rätt att öpnna käften så är man på Hugo Chavez och Berlusconis sluttande plan bort från demokratin. Det är fult att försöka vinna på fusk. Och blogspot tillhör förresten en större mediakoncern än bonniers. Schibsted är inga filantroper dom heller.

Inga kommentarer: