17 november 2009

Min begränsade värld

Jag vet att ni är trötta på mellanbrorscitat, men idag sa han saker som jag inte kan dölja för er: "TV4, alltså, det är ju bara svenskar som ser på det, liksom". "Ja", svarar jag, "det är ju en svensk TV-kanal?". "Ja, men ETNISKA svenskar, menar jag, såna som inte bor i centrum, utan i..Husie och så..."
Min elvaåring definierar alltså TV4-tittare som personer som bor i utegrillsbältet på andra sidan Rosengård. Och kanske har han rätt.Jag ser aldrig på TV4. Bröderna tittar på TV6: south park, Simsons, Family guy och sånt. Jag kollar på prettoprogram på ettan och tvåan, mest mest på SVT-play. Självklart har jag och sönerna fördomar mot människor som lyssnar på svensktoppen och jublar åt idol. Såna som grillar flintastek på sommaren och renoverar köket och köper en TV lika stor som min vardagsrumsvägg. Det är bara att acceptera. Samtidigt måste vi ju få tycka ett en viss livsstil är roligare och bättre än andra. Men självklart är min värld begränsad. Jag rör mig i Centrum, Rosengård och lite vid Möllan och nere vid havet. Nu tycker jag att om mina ungar ska växa upp på en begränsad yta, så finns inget bättre än just centrum i Malmö eller nån annan grön storstad. Men likafullt. Även om jag valt min värld, så är den begränsad. Långt från etniska svenskar som tittar på TV4.

3 kommentarer:

cruella sa...

Tänk, just i morse gick jag och dottern igenom tv-kanalerna i huvudet och konstaterade att fyran kollar vi då fanken inte på ett endaste dugg. För där och på trean går det bara lyteskomik på ett eller annat sätt. Svenne-tv. Löpsedels-tv.

På femman går det däremot en massa bra, typ Ugly Betty. Fast jag är kass på serier generellt.

Sexan har grejer.

Och så Play. Mycket riktigt.

Anders sa...

Flabb-TV är inte min melodi alls. Hål i väggen-skit och föredetta artister som garvar åt folk som försöker sjunga så gott dom kan. Eller wt-mamma sökker och korkad bonde är kärlekskrank. Allt gjort för att ta fram våra sämsta sidor. Nej tack.

cruella sa...

Men nu föraktar du VERKLIGHETENS FOLK! (hihi)

Det harmlösaste flabbet är faktiskt hålet i väggen. Fullständigt mindless snubbelhumor i sin renaste form... Men det är ju bara kul i fem minuter max.