19 november 2009

Det är inte trygghet, det är rädsla

Sen såg jag på Debatt om Vellinge och det var ju rena rama lyteskomiken med två äldre och två yngre män runt köksbordet och vetekransen som de aldrig åt av. Ingen koll, verkligen ingen koll på den fråga de så tydligt hade tagit ställning till.
I studion skötte sig både det socialdemokratiska kommunalrådet och den moderata riksdagskvinnan utmärkt. Problemet med att de välformulerade snygga kvinnorna i studion säger de rätta sakerna, medan ovårdade män stammar och saknar argument är kanske att verklighetens folk kan komma att heja på underdogen. Sanningen att svenska folket trots SD och Vellinge faktiskt blir mer och mer positiva till invandring borde nog lyftas fram en smula. Jag cyklar genom stan på väg från Rosengård till Stortorget. Överallt byggs det om; det är gropar i marken och nya cykelbanor. Jag ser en stad med en mångfald som saknar motstycke i Sverige. Malmö är unikt. Männen med vetekransen tar Malmö som exempel på hur dom inte vill ha det. Det är en gåta hur man kan föredra insnöad tystnad och steril enfald framför Malmös buller oh bång. Rent obegripligt. Att så krampaktigt hålla fast vid hembygden och vilja se den som den alltid har varit (fast med nya bilar och telefoner) är inte trygghet, det är rädsla.

3 kommentarer:

Anonym sa...

En som verkligen har koll är Merith Wager, läs hennes blogg. En kunnig och viktig röst i en debatt som vanligtvis är helt svart eller vit.

Anders sa...

Tack för tipset!

Anonym sa...

lart mycket