04 september 2009

Min reservation i TN

Reservation i ärende 31 vid tekniska nämndens sammanträde 2009-08-25


Det finns inga som helst hållbara argument för att öka kapaciteten för biltrafik på stadens gator och vägar.
Tvärtom finns det både lokala och nationella mål, samt överenskommelser på europeisk nivå, vilka närmast förelägger oss att minska biltrafikens klimatpåverkan.
Att S, M, FP och V i skön förening och i strid med dessa uttalade ambitioner inom klimat- och miljöområdet, trots det väljer att satsa på att bygga ut Lorensborgsgatan, till vad som närmast måste betraktas som motorvägsstandard, är således ytterst anmärkningsvärt. Att dessutom inga som helst miljökonsekvenser beaktats i ärendets hantering visar tyvärr att vi i Malmö har en sträcka att tillryggalägga innan miljömedvetenheten självklart väger tyngre än biltrafiken och dess ekonomiskt starka företrädare vid beslutsfattande.

Då resultatet av mitt yrkande, lite metaforiskt, kan beskrivas som att kasta vatten på en gås, reserverar jag mig härmed mot nämndens beslut.



Malmö 2009-09-04


Anders Törnblad, andre vice ordförande (mp)

5 kommentarer:

Sofia sa...

Jag antar att du även reserverade dig vid det faktiska mötet, eventuellt minus den för all del kärnfulla formuleringen om gåsen?

Anders sa...

Ja, det gjorde jag såklart. Och gåsen var med, för jag tror på humor i politiken. Jag vet att ordförande ler när han läser det och leende människor fattar bättre beslut.

helena sa...

Så sant, visst är det så. Det ska jag försöka tänka på.

Johan Hellström sa...

underbar reservation :)

Mamma där hemma sa...

ja,underbar reservation.klarsynt och hunmoristisk.