14 augusti 2009

Festivalen börjar, men jag reser bort.

Den äldsta och bästa stadsfestivalen börjar idag. Men jag tar tåget bort. Pluggar in laptopen och ser nån bra film. Sen möts jag i den mellansvenska metropolen av Sara och vi njuter av varandra hela helgen. vi ska äta kräftor och botanisera i hennes barndomsmarker. Vi gör så mycket när vi träffas. Ett bra förhållande innehåller, förutom det uppenbara, liknande livsmål och värderingar. Sen vill det till att man har liknande intressen i någon mån. Och både Sara och jag gillar litteratur, film och politik. Vi har alltid saker att prata om. Total enighet är inget som behövs, det räcker så bra med att huvudstråken stämmer. Häromkvällen kom vi in på frågan om omskärelse av gossebarn, eftersom SKL gått ut och rekommenderat landsting/regioner att erbjuda detta. Jag är såklart emot att små barn påtvingas religiösa riter, utan att ha kunnat ge sitt samtycke. Omskärelse och barndop är på det viset samma skit. Individen ska välja själv, barn är inte föräldrars egendom. Men det sker ju oavsett vad jag tycker om det. Och kanske är det en rimlig harm reduction, att erbjuda omskärelse på sjukhus, för att undvika köksbordskirurgi med rakblad. Men tveksamt är det och inte okej på en fläck som princip.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ha det gott

Anders

cruella sa...

Ett äkta dilemma! Jag vill inte heller att samhället ska trampa på individen på det sättet. Och samtidigt vet jag ju att det görs en massa fulomskärelser till höger och vänster som skadar ungarna.

På många håll i Sydamerika (och säkert annorstädes) tar man hål i öronen på små flickebarn, det är liksom otänkbart att vara flicka utan örhängen, även om man bara är en bebis. För att säkra hygienen erbjuds nu håltagning på BB. Och vips hittade guldsmederna en finfin marknad!

Sicko, men visst, mindre plågsamt för småtjejerna.

Anonym sa...

Vad tyckte Sara?

Anonym sa...

Vad tyckte Sara?

Anders sa...

Hon är tvärmotståndare till omskärelse.

Anonym sa...

fel eller rätt, vet ej, undrar bara om du tycker kultur (med allt vad det innebär)och religion är samma sak?