31 juli 2009

Jag kandiderar till kommunfullmäktige!

Det damp ner ett mail med frågan om jag kunde tänka mig att låta mig nomineras. Och det kan jag. Senaste gången jag gjorde det var 1998, då som gruppledare och förstanamn. Det var i en annan tid, i ett annat liv, i ett annat Malmö.
Det jag aspirerar på nu är att befinna mig något steg bakom våra kommunalråd och vår gruppledare. Det skulle vara kul att ingå i en vital grön grupp av äldre, yngre, blåögda, brunögda män och kvinnor som likt ett rockband repar ordentligt och spelar tillsammans men ger varandra utrymme för solon. Jag har en bra andrastämma, men förväntar mig att strålkastarna någon gång siktar på mig och jag får stå ensam på scen med min röst och mina ord. Talarstolen är min vän. Gör vi ett bra val kan jag tänka mig att ta plats på en ledande position i en nämnd även nästa period. De frågor jag främst vill ägna mig åt är det konkreta byggandet av ett grönare Malmö. Alltså nya hus, spårvagnar, cykelbanor, lekplatser och skejtramper. Sen kan jag ju mina barn- och ungdomsfrågor genom mitt yrke och integrationsfrågorna genom den dagliga pendlingen mellan centrum och Rosengård. Jag kan den kommunala organisationen utan och innan genom mitt arbete med oganisationsutredningen under förra mandatperioden och jag vet att ta plats i media om det behövs. Det sades om mig under mina fackliga dagar att jag var en hyfsad förhandlare och vid behov en irriterande provokatör. Jag passar i politiken. Räkna med mig.

4 kommentarer:

hondjuret sa...

Coolt! Jag är övertygad om att du kommer att göra ett bra jobb! =)

helena sa...

*gillar* (fejsbuckskadad ...)

Hjärter dam sjunger igen sa...

Är inte Malmöbo själv, men jag tror att Malmö skulle må bra av att ha dig i kommunfullmäktige. Hoppas att det går vägen för dig!

Anders sa...

Tack, tack, jag blir helt överväldigad!