03 juni 2009

Cykeltur till Lund och så.

Anna Wahlgren är med i scientologernas frontorganisation KMR, som anser att psykiatrin mördar människor. Hur fan känner ni er nu, alla jävla sunt förnuft-låt ungen gråta sig till sömns-dagishatare? Lite blåsta, va?

Men det var inte självutnämnda kvacksalvande barnförståsigpåare jag skulle skriva om idag, utan helt andra saker. Som att jag cyklade genom Skånes underbart blommande fält idag hela vägen till Lund och tillbaka. Från falafelstan, mångkulturmetropolen till biskopskräklornas och studenternas Lund. Lund är också vackert på sommaren, men det är något uppblåst, konstgjort över den stan. Som en broilerfarm för akademiker strax nordväst om hemma. Malmö och Lund är så nära och så olika. Men, åh, det är vackert och trampa ut ur stan i solsken och vind en junieftermiddag, förbi sädesfält och sockerbetor, genom byar och förbi fina korsvirkeshus. Här i Skåne är det nära, nära till det mesta. Och det är fint att sitta på Lilla fiskaregatan och titta ut över folklivet och prata om en ljusnande framtid och om kollektivtrafik. Ja, man ska se till det som funkar i världen och livet och bygga på det. Bilister underskattar bilens kostnader, säger Anders S och berättar om att bilägare lägger mellan 10-25 % av sin inkomst på bilen. Jag ser dom under min cykeltur, bilisterna, där dom trängs bland lastbilar och gula bussar. så bråttom dom har. Som om först till graven vinner, eller så.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En och en i varje bil, ignorerar stopplikter, stannar på övergångsställen och är allmänt korkade och ivägen... jo, den vägen känner jag till väl.

cruella sa...

Inte ett dugg förvånad över AW. Det har luktat sekt om hennes metoder och vi och dom-mentalitet hela tiden.