18 april 2009

And the law won.

Det var då fan så skruvad debatten om gävleåklagaren och våldtäktslagen blev. Nästan alla hackar på den stackars åklagaren som berättar att kejsaren är naken och försvarar den konstiga lagen. Men vi ska inte ha lagar som egentligen betyder något annat än vad som står där. Menar man att skydda unga från övergrepp, så ska det stå såna saker i lgen. Nu står det att alla minus femtonåringar som vill knulla med någon något äldre gör sig till brottsoffer. Det står så, oavsett om det egentligen var nåt annat som som avsågs. Ändra lagen, men skäll inte på åklagare som tillämpar den så länge den finns. Aproå förbud, så är den en smula roligt att kd vill förbjuda snus och går ut med det inför EU-valet. Det och att toppa listan med en (Ella B)som tror att gud skapade världen på en vecka är självmord. Bra, bra. Ett års fängelse och 30 millar i böter kostade det att driva pirate bay. Skadeståndet är högt och fängelsestraffet ett dåligt skämt, men att dom skulle bli fällda kan inte förvåna någon. Det är olagligt aoch åker man fast kan man få pynta. Och att Carl Lundström blir avplockad pengar är inget jag gråter ihjäl mig över. Och pirate bay är inte sama sak som google. Inte alls.

2 kommentarer:

cruella sa...

Ger lagens förarbeten någon ledning? Enligt justitieministern avsåg man aldrig att kriminalisera 14-åringar som har sex med varandra till exempel. Det borde ju framgå någonstans tycker man.

P-piller till unga tjejer är heller inte enbart en preventivmedelsfråga. Många får ju p-piller i medicinskt syfte för att kontrollera menssmärtor, hemska blödningar etc. Det borde ju åklagare väga in, bevisvärdesmässigt åtminstone. Hur kontrollerar man det bakomliggande syftet med utskrivningen liksom? Personlig integritet, någon.

Anders sa...

Nej, fjortonåringr som har sex med varandra faller ju bort, eftersom man knappast kan begå ömsesidig våldtäkt. De bm som skriver ut p-piller av andra skäl än barnbegränsning kan ju skriva det på receptet, antar jag. Men lagen är inte vettig. Verkligen inte.