03 februari 2009

Medeltidsgubbarnas nyttiga idioter.

Dementimaskinen satte omedelbart igång. I P1 idag, men också i sydsvenskan och i andra medier. Försvarshögskolans rapport om radikala muslimer i Rosengård har ingen som helst förankring i verkligheten, trummas det ut. Så blir s-politiker, journalister som Agneta Furvik och andra medeltidsgubbarnas nyttiga idioter. I bilden i sydsvenskan idag från protestmötet ser man hur männen sitter i förgrunden och kvinnorna längre bak. Rosengård har helt plötsligt inga problem, ska vi lockas att tro. Men seriöst, vi som jobbar där ser det varje dag. Ser hur fler och fler tjejer drar på sig slöja, hur fler och fler män odlar stora skägg och hur friskolorna lockar med religion och tradition. Rosengårds kamp är både en kamp mot rasism och islamism, men också mot likgiltighet och liknöjdhet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var detta jag undrade över häromdagen, det som Nyamko pratade om - att folk sa att det var rasistiskt. Jag såg inte alls det rasistiska, men jag tänkte att jag kanske bara inte var smart nog att göra den analysen?
Fast sen tänkte jag att jag nog inte ens vill vara så smart att jag kan uttolka rasism ur vafansomhelst, så då släppte jag det.

Anders sa...

Det var inte ens en smula rasistiskt.

Anonym sa...

Om inte faktum är rasistiska? Det vore ju jävvligt sorgligt förstås. Jag tror såhär, att gillar man inte Nyamko, och det är ju en del som inte gör. Då kan man nog hitta på lite vad som typ.

Anders sa...

Det är såklart extra spektakulärt att anklaga någon med afrikanskt ursprung för rasism. Men hon är trots sitt osvenska yttre en ganska vanlig folkpartist. På gott och ont.

Anonym sa...

Just det, för inga andra kan vara rasister utom just svenskar. Det om nåt är väl en rasistisk tanke. Håhåjaja.