28 januari 2009

Zaida utmanar.

Hon är inte bara snygg, smart och ung, utan dessutom en person som tar för sig och öppet kampanjar och säger: rösta på mig. Jag förstod att det inte skulle dröja länge innan någon reagerade negativt på det. För så som Zaida gjort gör inte en fin flicka, ty en sådan ska helst sitta med benen i kors och vänta på att bli uppbjuden. Helst i gråa tråkiga kläder. Zaida utmanar. Ännu ett skäl till att hon har min röst.

2 kommentarer:

Birger Schlaug sa...

Ojdå, det blev en del beska kommentarer som svar på mitt inlägg om personval..

En av tankarna bakom bildandet av mp var just att minska personfixeringen och betona politiken - bland annat i reaktion mot moderaternas kampanj Rösta på Gösta, Ulf Adelsohns presidentstilskampanj och tjafset om Palmes person snarare än om sossarnas politik.

De som tror att jag skulle reagera för att det är en ung kvinna som sticker ut hakan är ute i ogjort väder. Det var inte så många år sedan, trots allt, jag fick en väldig massa skit - och jag betonar väldigt massa - av äldre gentlemän såväl som av kvinnor i mer mogen och erfaren ålder för att jag stöttade unga kvinnor som gjorde ett kanonjobb i en gubbig politisk riksdagscirkus. Skit får man ta. Då hette det att medelålders män stöttade yngre kvinnor på grund av att de var unga och snygga - jag har en hel samling av sura mejl med den inställningen sparade...

Personval är, precis som Zaida inser till skillnad från hennes stöttare, värt att diskutera i sak. Och jag tar mig friheten att tycka att hennes kampanj gör mig starkt negativ. Andra reagerar positivt. Vilket väl är syftet.

Anders sa...

Man måste inte stödja Zaidas kandidatur, såklart inte. Ingen var heller tvungen att bära tröjor med texten "Gör Schlaug i saken!" inför 1998 års val. Men har vi tagit fan i båten, så får vi ro honom i land. Vi gröna är för ett valsystem med ökat inslag av personval för att väljarna inte bara ska kunna välja grönt, utan också för att de ska kunna välja vilken nyans av grönt de vill ha. Och jo jag är övertygad om att en ung kvinna provocerar med sin framfusighet mer än vad motsvarande medelålders herre skulle gjort.