04 december 2008

Jag stöder ett moderatförslag!

En dag på jobbet i snöblask och dåliga skor (fast jag köpte nya på väg hem). Jag och Farihan har försökt förklara för våra icke funktionshindrade stora barn att gris inte undviks av muslimer därför att det smakar illa, utan för att muslimer tror att det är fel att äta gris. precis som andra tycker det är fel att äta djur öht. Det är fullständiga nyheter för ungarna och det slår mig att dom aldrig sett griskött, inte ens på bild. Segregationen har många ansikten. För en tid sedan kom moderaterna med ett förslag om att man ska försöka sprida ut människor som är nyanlända i Sverige över landet. I mitt parti är det, liksom varje tanke att villkora utbetalning av skattepengar till privatpersoner, ytterst kontroversiellt. Men jag är nog trots allt positiv och där har jag ändrat åsikt. Malmö och Södertälje har ensamma tagit emot fler flyktingar från Irak än resten av EU tillsammans. Dessa nya svenskar får sen bo i mögliga, kackerlackiga lägenheter ute på Herrgården, därför att bostadsbristen är så jävla stor eller på soffan hos släkten, ofta i en trea eller fyra. De enda med svenska som modersmål som man stöter på är såna som jag som har betalt för att umgås med dem. Det håller inte och det blir ingen integration av det. snarare utgör det en grogrund för konserverandet av medeltida värderingar och hedersförtryck. Rosengård är ibland som en liten by där man har koll på varandra.
Svaret på frågan vad bör göras, finns bland annat här. Den lilla smygrasistiska kommunen där man kan bli mordhotat för att man vågar yppa tanken på att kommunen ska ta emot några ensamkommande flyktingbarn. Vi ska inte bjuda in, vi ska inte fråga om dom vill, vi ska bestämma att även Veellinge ska ta emot flyktingar. Däremot är varje förslag till inskränkningar i rätten att få komma till Sverige fel.

3 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

Ja, Vellinge ocyh Svedala ska inte kunna stoppa människor från att flytta dit, oavsett ursprung. Men vi ska samtidigt heller inte tvinga människor att flytta till kommunerna, oavsett ursprung. Jag skulle hellre bo i Rosengård än i Vellinge, och skulle inte gilla idéer om att bli utvingad till landet.

Anonym sa...

Hmm. Gillade den andra layouten bättre.

Anders sa...

R: Jag tycker rent generellt att samhället ska kunna ställa krav på den som erhåller stöd och ett krav på en asylsökande kan vara att bosätta sig där integrationen går lättare än i Rosengård. Rg är i princip rensopat på svenskar och de bostäder som erbjuds är ofta slitna och dåliga. Ibland kan tvång till frihet vara av godo. Så tror jag att det är i detta fallet.