15 september 2008

Måndag morgon, 08.00

Okej, lite upprättelse får SJ ändå. Även om det var krångligt med två byten i stället för ett och taxi sista långa biten, så ansträngde man sig i alla fall för att leverera mig till rätt adress så nära rätt tid som möjligt. Men det finns ändå anledning att vara kritisk. Så mycket blir så ofta så fel på kungliga järnvägen att det är ett systemfel. Så släpp in konkurrensen.
Livet bjuder på överraskningar och för min del var det en taxiresa genom Sveriges kulturella hjärta ända till S dörr på höjden som av nån anledning heter Slätta. Taxichauffören delade förnamn med min äldste son och vi lyssnade på ett radioprogram med den folkkäre artisten som idag sitter anhållen, misstänkt för att ha misshandlat sin hustru med ett trubbigt föremål. Samband och tillfälligheter.
Att våldet som artistens hustru utsatts för är alkoholrelaterat, nämns liksom bara i förbigående, trots att det är betydligt mer relevant än artisteriet.

Och helgen med S: som alltid underbart.
Film i sängen, långa promenader och så.
Mängder av kaffe.

Ensam mamma söker och klär av sig framför kameran. Så enfaldigt. Det blir en freakshow, liksom, när ganska vanliga tjejer ska glamourmodella i akt och mening att hitta en partner och plastpappa. Folket hånflinar i smyg, medan tjejerna låtsas vara stjärnor.

Om en timme börjar arbetsveckan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här inlägget ska jag printa ut och rama in tror jag.
Dels för kommentaren om alkoholens betydelse i det nämnda våldsbrottet.
Och dels för det där med mammorna, de ensamma och enfaldiga. Vojne, vojne...

Anders sa...

Tack, snälla fina Kajsa!