31 januari 2007

Sparka neråt.

Stubbling skriver klokt i sin blogg om sparkande neråt i bloggosfären och hur kommentatorer jublar över dtta. Som ni minns pekade jag pekade jag för en tid sen ut en blogg som var särskilt fascistoid enligt min uppfattning.
Nu undrar jag: är det roligt att sparka på människor som redan är utsatta?
Är det manligt?
Min syn på humor är enkel; man driver med förtryckare, man driver med fördomar. Som Basil Fawlty i "Fawlty Towers" som inte kan hantera sian fördomar mot tyskar.
Sånt är roligt.
Min syn på manlighet; tja manligt, kvinnligt, mänskligt, det finns inget facit.
Hacka på svaga hör inte dit i alla fall.

30 januari 2007

Svårt att glömma.

Jag glömmer inte offörrätter och svek så lätt som jag borde. Särskilt när blodsockret är lågt vill jag hämnas på allt och alla som gjort mig illa. Svek är svårt att ta. När något jag släppt in i mitt hjärta och vederbörande sviker mig, så är det svårt att reparera och när annat går fel, så flyter även det upp till ytan. Nu har jag i alla fall lärt mig att säga till med en gång och inte gå och dra på saker. Det är ett framsteg. Och att inte ha högre förväntningar på andra än andra kan ha på mig. Jag är verkligen som ett barn emellanåt, känslomässigt. Inte kul.

29 januari 2007

En mur på östra sidan av sundet!

Dagens största nyhet i Malmö är att Dansk folkeparti vill stoppa invandring från Sverige.
Tänk om dom får igenom det, vilken framtid det lilla landet i väster har!
Särskilt nu när Öresundsinstitutet visar i en utredning att Skåne kommer att fortsätta att ta emot danska invandrare, som i typfallet är en välutbildad man på 30 år.
Broar och färjor gör att pendlingen går snabbt och lätt, på gott och ont..

Braindrain och culturedrain gör i så fall att de kvarvarande danskarna blir som statister i en pilsnerfilm, medan alla smarta drar till Sverige. Och om inte preventivmedel och aborter förbjuds, så kommer befolkningen att minska, dessutom. Their loss, indeed.
Min inställning till Danmark är och förblir kluven. Gillar Christiania, Köpenhamns nöjesliv och utbud och mycket annat, men det blir svårare och svårare att stå ut med inskränktheten, rasismen och den obefintliga alkoholpolitiken.

28 januari 2007

Längtar efter lugn.

Var och varannan minut sitter det en jävul på min axel och säger att jag inte duger som jag är. Jag kan halvt förgås av självömkan, när jag låter andra bestämma min dagordning. Åh, det är en evig kamp, tycks det. Men när exet kommer för att hämta barnen lyckas jag åtminstone hålla mig lugn och stilla trots felsökning och tjuvnyp. Jag längtar efter ett lugn. Läser att HBT-aktivister lobbat för och lyckats få riksdagsledamöter att motionera om att ett barn ska kunna ha fler än två vårdnadshavare. Herrejösses, vilken cirkus det skulle kunna bli. Vilka konflikter och tvister. Hoppas inte riksdagen gör något ogenomtänkt där. Kd klagar förresten över att dom är dom enda som går emot könsneutral äktenskapslagstiftning.
Men varför måste vi ha äktenskapslagar alls?
Kan inte var och en få sluta vilka avtal dom vill på den fronten?
Kd-snacket visar dessutom att kampen mot homofobi i stort sett är vunnen.
Förutom knäppa pingstpastorer och en och annan skinnskalle (ja och så kd lite lamt), verkar ingen bry sig längre om vem som har sex och lever ihop med vem .
Gott så.
Då kan vi fokusera på kön, klass och etnicitet, för där lever och frodas roller och förtryck.
Men just nu vill jag ha det lugnt.
En vecka utan bråk med chefen, exet eller någon annan skulle sitta fint.

Älskar redan att sitta i tekniska nämnden.

Det blir gatukontorsparaplyet i morgon när jag ska ut i regnet.

Och GAIS-mössan.

27 januari 2007

Dagishatarna vinner aldrig en diskussion (drygt inlägg)

Har ägnat många goda timmar på nätet åt att diskutera förskolans betydelse, oftast sammankopplat med diskussionen om huruvida hemmafruar ska få pengar för vård av frisk man. Det slår mig att dagishatarnas kalkyler aldrig håller. När jag och andra med några enkla uppställningar räknat ut att förskolan går med vinst för samhället, så faller orättviseargumentet. När man sen spär på med att berätta om hur mycket samhället kan spara på att missförhållanden, sjukdomar och funktionshinder upptäcks tidigt, så växlar dagishatarna linje och kör med att dagis är skadligt och att det bästa är att vara hemmafru, oavsett de ekonomiska aspekterna. "Pengar är inte allt", heter det då helt plötsligt. "Det finns andra värden". Jo, det gör ju det. Jämställdhet, vidgade vyer för barnen, mamma med ett eget liv.
Sålunda: dagishatarna vinner aldrig en seriös diskussion.

26 januari 2007

Hundar & ungar

Nä, jag menar inte att förbjuda hundar i stan. Däremot är jag tvungen att vara för koppeltvånget, eftersom det är så många som missköter sina djur. Och dessa hundar som är kukförlängare eller vapen till wannabe-gangsters. Stör mig otroligt mycket. Man är liten när man möter en lösspringande Amstaff eller så. Skaffa hund för all del. Men sköt om den.
Samma med ungar, om jag får göra en halsbrytande vändning. Ansträng er. Märker att dom som tjafsar mest om att livspusslet inte går ihop är tvåsamhetspar med 1,8 barn, välavlönade jobb och bil(ar). Som skaffar ungar sent och tycks tro att allt ska vara som innan + barn. Men det är varken som innan eller helt annorlunda. Barn är varken en acessoar eller ett jävla projekt.

25 januari 2007

Våld mot passagerare

Så biljettkontrollanter har spöat en fuskande passagerare. Modigt som fan. Hoppas vid gud att västtrafik omplacerar dom till en källare nånstans. På min tid kallades dom för Tensonligan, efter sina jackor, och deras elakhet var redan då legendarisk. Inte det roligaste jobbet, naturligtvis, men ändå. Hur vore det om man började i en annan ända - att man hade ambulerande personal som erbjöd folk att köpa biljetter. Mobila tågvärdar. Service istället för kontroll. Men betala ska man absolut. Allt annat är osolidariskt.

Sonen talar

"Men om jag och (åttaåringen och sexåringen) skulle flytta till Tyskland, så är det väl klart att vi skulle prata svenska på rasten, eftersom det är vårt bästa språk. Och på lektionerna skulle vi nog prata svenska om det fanns någon annan svensk i klassen. Allt förstår man ju inte med en gång på ett annat språk".
Det var väl allt som behövde sägas till folkpartisterna i Malmö och till rektorerna i Landskrona.

24 januari 2007

Och igår fyllde minstebror sex år.
Han fick en mp3-spelare och sen köpte vi dajmglassar som vi åt efter middagen på köttbullar och pommes. Så minsann.
Sex bast.
Minns det själv som igår.
Jag fick en hund. En hund!
Han morrade och bets och jag som var rädd redan från början.
Blev inte långlivad hos oss.
Han fick "flytta ut på landet", som det hette.
Egentligen borde väl alla hundar bo på landet, i alla fall hundar över en viss mankhöjd. .
Jag förstår att hundar är sällskap och ett sätt att ta sig ut, men..ja, det känns ändå fel.

Men nu sover han, sexåringen. Och brorsorna spealr spel och läser. Livet går vidare.

2006-01-24, kl 21:44

Livet skulle aldrig bli sig likt efter det. Den tredje vågen, syntesen, sköljde in och förändrade allt.

22 januari 2007

Barnvakt.

Jag var med och firade av en kollega som slutade. Storebror var barnvakt åt mellanbror och lillebror. En riktig barnvakt som får pengar och makt och med telefonkontakt med mig ett antal gånger. Alla fyra var vi nöjda och glada.
Enligt exet är det "det värsta jag gjort".
Den som vill piska sin hund hittar alltid en käpp.
eller så ska jag vara glad att "det värsta jag gjort" inte är värre än så.
ENFP

IKEA och snö.

Snön vräker ner, men just idag blir det ingen pulkaåkning med ormarna. I stället tar vi en tur till IKEA. Korv, pizzaslicar och gratis refill på drickan. Köerna är långa som en måndag, men ingen gnäller ändå. Hemmet kompletteras med kastruller, kakformar och givetvis en pizzaskärare. Inget design-skit, utan det billigaste billiga. IKEAs parkering är smockfull. Framför grodans bil står en jeep. SÅ betungande dyrt är det uppenbarligen inte att köra bil, tänker jag. I en framtid kanske IKEAs butiker ligger mitt i centrum, så att man kan cykla och åka kollektivt dit. Sen distribuerar IKEA ut det till hemmen från sitt centrallager. Smart, rationellt och miljöbra. Men det är långt dit. Och statsministern tycker ju att svensken inte behöver skämmas för sitt bilåkande. Klimatfrågan ska liksom lösas av nån annan nån annanstans. Ibland är Sverige väldigt litet.
Hemma i Malmö är det ingen snö såklart.
Ska se ett avsnitt av säsong fem och dricka ett glas vatten.
I morgon ska jag göra ett personlighetstest.

TV-serie: "Six feet under - säsong fem"

20 januari 2007

Människa redan som ofödd.

Snön faller över Floda. Hon har stuckit för att hämta sina ungar och några muttrar eller vad det nu var. Ungar, ja. På tisdag fyller min yngste sex år. bonusbarnet som jag ibland kallar honom, eftersom han kom helt oförhappandes. Lika välkommen som någon av dom andra. Och eftersom exet inte hade ett pucko som läkare, så blev könsbestämningen alldeles korrekt och han fick sitt namn redan som litet foster. Vi såg honom på ultraljudsskärmen och visst var han en liten människa redan då. Tänkte vi någonsin tanken att låta en läkare skrapa och dammsuga ut honom? Nä, knappast. Om fosterdiagnostiken hade visat att han var ett litet downsbarn, så hade vi förberett oss på att välkomna honom som det. Han var vår unge redan vid det positiva beskedet, redan som ett blått litet streck eller två. Jag lär mig aldrig att tycka att det är rätt att kunna välja bort ett avlat barn. No matter hur mycket förståelse jag försöker mana fram eller vilka goda skäl man radar upp för det. Sen får jag fösas in i kd-facket hur mycket som helst, jag kunde inte bry mig mindre. Man kan få sin politiska karriär stoppa för mindre kontroversiella yttranden än så. Men ju fler argument som radas upp för aborter, desto mer tycker jag att det är fel. Jag kunde go on for ages om detta, men håller här.
Tror ni fattar vad jag menar.

Musik: "Teach your children well" - Crosby, Stills, Nash & Young

18 januari 2007

Passerkort till stadshuset

Jag är garanterat den på stadshuset som har de smutsigaste byxorna, tänker jag när jag använder mitt sprillans nya passerkort för att komma in genom porten. Det har varit regn, regn, regn på jobbet och slit och släp. Uppe på sjunde våningen får jag en glad kram av skolkommunalrådet, innan jag hittar min grupp i ett annat rum. Vi är i början på något nytt och det märks i de aktivas entusiasm, vi hoppas det håller i sig. Partiet har flyttat in i Malmös maktcentra. Det är större än ni fattar. Det är ett paradigmskifte och ett jälva stort ansvar.
Jag har passerkort till stadshuset. Och till barrikaderna. Jag ämnar befinna mig på bägge ställen. Yrkesmässigt går jag i stå. Det händer inget och jag stängs ute från intressanta sidogrejer. Utepedagogiken borde i sig vara en barrikad för hälsa, ekologi och jämställdhet, men det drunknar i kvantitetskrav. Men jag ska inte gråta eller älta. Tvärom ska jag finnas där för andra som behöver mig. Mentor, vän, älskare. Och varför finns det inget bra svenskt ord som motsvarar danskans kæreste?

Bok: "Malmös elektriska spårväg 100 år" - Anders Forsberg/PG Andersson

17 januari 2007

Exet vill ha mer pengar av mig. Lägger gärna pengar på mina barn, men då ska jag köpa saker, kläder, betala avgifter och så vidare. Och är dom nu så dyra i drift, så har jag dom gärna här lite mer. "Du har ju råd att gå ut och äta då och då". Japp och därför gick vi ut och åt pizza efter fotbollsträningen. Jag är inget offer, you know. Och får hon FK eller tingsrätten att plocka av mig pengar, så överlever jag det med. Men det retar mig att systemet tycks vara gjort för pappor som smiter från sitt ansvar och mammor som är snälla och låter pappor ha barnen mer än en tredjedel av tiden.
Sonen gjorde mål.
Och vi satt på pizzerian och pratade om fotboll och livet.
Det är så man ska ha det.
Två andra bloggposter är på ingång, en om hundar i stan och en om förskolan som polis. skulle vilja skriva om aborter med. Vi får se vad det blir.

15 januari 2007

Länkar borta.

Bloggar som försvunnit från min länklista är såna som slutat existera eller inte uppdaterats på ett bra tag. Ska lägga in nya snart.

Pedofilen i parken.

Chefen meddelade att det fanns en pedofil i området.
Polisen hade till och med angett en adress och signalement på mannen.
Nu skulle vi hålla uppsikt sades det. Det är dock lite problematiskt. för antingen är det en dömd pedofil som avtjänat sitt straff och därmed är oskyldig i lagens mening.
Eller någon som inte dömts och även i det fallet är oskyldig i lagens mening.
Dessutom kollar vi ju barnen som bara den, eftersom vi är utomhus och inte har stängsel runt omkring oss. Helt onödigt, alltså. Frågan är om vi inte kunde få signalement eller bilnummer på alla fortkörare i området. För om det är något som skadar många barn, så är det just det.

13 januari 2007

Om någon nu tvekade

I'll be your dream I'll be your wish I'll be your fantasy. I'll be your hope I'll be your love Be everything that you need. I love you more with every breath Truly madly deeply do.. I will be strong I will be faithful 'Cos I'm counting on a new beginning. A reason for living. A deeper meaning. I want to stand with you on a mountain. I want to bathe with you in the sea. I want to lay like this forever. Until the sky falls down on me... Verse 2 And when the stars are shining brightly In the velvet sky, I'll make a wish Send it to heaven Then make you want to cry.. The tears of joy For all the pleasure and the certainty. That we're surrounded By the comfort and protection of.. The highest power. In lonely hours. The tears devour you.. I want to stand with you on a mountain, I want to bathe with you in the sea. I want to lay like this forever, Until the sky falls down on me... Bridge Oh can't you see it baby? You don't have to close your eyes 'Cos it's standing right before you. All that you need will surely come... I'll be your dream I'll be your wish I'll be your fantasy. I'll be your hope I'll be your love Be everything that you need. I'll love you more with every breath Truly madly deeply do...

11 januari 2007

Regnade idag också.

Regnade idag också, men just idag fick jag gå vägen om Altona och Österport och ta med mig två glada grabbar med hem. Ungar är liv och glädje. Från och med augusti är det bara det senare stället som behöver besökas. Time flies. Nej, jag får inte jobba med genusfrågor på min förskola. Det kostar att ta en fight med chefen. Jag ska sättas på plats, det är alldeles uppenbart. Om jag inte jobbar med genusfrågorna på jobbet, så gör ingen det. Med andra ord blir det inget av saken. Jag överlever. Min förskolas radikala aura har förstås naggats rejält i kanten. All traditionell skit är på stormsteg in i verksamheten. Den lilla gerillatruppen som blev en befrielsearmé förvandlas i allt snabbare takt till nåt slags hemvärn. Och då passar jag inte in kanske. Men just nu känns det inte som om jag ska hota med att lämna, utan hota med att stanna kvar.

Musik: "Mamas, don´t let your babies grow up to be cowboys" - Willie Nelson & Waylon Jennings

10 januari 2007

Sitter och lyssnar på gammal progg och är nostalgisk för en gångs skull. Det kan jag få unna mig när jag inte bara stått ut, utan till och med gjort ett bra jobb under en dag då detregnat från morgon till kväll. Funderar på att lägga ner eller flytta bloggen. Ingen tycks läsa, i varje fall får jag inga kommmentarer, eller väldigt få.
I vilket fall som helst måste min länklista uppdateras.
Och på tal om det, så representerar nog denna blogg allt jag tycker riktigt jävla illa om i bloggosfären. Översitteri, snobberi, ett förakt mot dom andra, dom vanliga.
Inte oväntat hade nämnde bloggare en hyllning till Zidane precis efter VM-finalen.
Fascismen finns överalllt. Ibland gömmer den sig bakom jargong och humor.
Det hjälper fan inte.
Jag är lite trött, men jag mår alldeles utmärkt idag.
En flicka på jobbet sa att jag alltid ser arg ut.
Sån är jag inte.
Sån vill jag inte vara.

Musik: "Bergsjön" - Nationalteatern

Polarnatt i Malmö

Mörkt som som om vi hade polarnatt även i Malmö hela dagen. Inte alls kallt, däremot ett irriterande regn. klimatförändringar, jovisst! 22 barn är för många på en småbarnsavdelning, oavsett antalet pedagoger. Rutinerna tar den mesta av energin och de pedagogiska ambitionerna får stryka på foten. Ett I-landsproblem kan tyckas, men eftersom det med ganska enkla medel kunde ändras, så tar jag upp det i alla fall. Just nu forceras mängder med platser fram. Vore det inte bättre om folk fick vänta lite längre på en bättre förskoleplats?
Hade i två dagar glömt att ta mina efexor. Fick en cold turkey; illamående, trötthet, yrsel. Höll på att spy på sjuans buss men lyckades hålla det tillbaka. En annan irriterande sak är att jag tappat väl många klockslg och datum på sistone. Satte mig med kalendern och fyllde i alla kända dates. Blev lite, det. Blir det kris ska man gasa istället för att bromsa. Och se till att få återhämtningstid.

Musik: "Dark side of the moon" - Pink Floyd

08 januari 2007

Inte på topp!

Det är inte på topp. Varning, alla. Kanske har jag ätit fel eller för lite. Får reda ut det sen. Men det var så att när jag kom springande längs kanalen på väg hem kom hela skiten rasande över mig. Alla livets sorger och bedrövelser. Avstånd, tillkortakommanden och trista minnen. Ett pucko till chef, för att inte tala om exet och dom som petade mig från mitt älsklingsuppdrag, det bästa och roligaste jag haft (överdrift). I morgon är det debut i tekniska nämnden. Då ska jag vara parat. På Drottninggatan hade en buss stannat och reparationsbilen ställde sig parallellt med den. Det innebar att bilarna inte kom fram. En hejdlöst tutande blev det, tills den första bilen via refugen körde om. Helt olagligt så klart. Bilarna regerar i stan. Jag behövs i tekniska nämnden!

Måndag, jobbdag

Trött som en gnu, eftersom jag började 07´00. Somnade sent i gårkväll, som vanligt. Kom märkvärdigt nog till jobbet först av alla trots detta. Det har regnat hela dagen. En gammal dagisunge kom och hälsade på, åtta år gammal, lång, fundersam och glad. Något har jag bidragit med där. Så sätter man små avtryck på olika ställen i världen och hos människor.
GP tippar att GAIS blir bästa Göteborgslag i år, medan aftonbladet tippar att GAIS kommer allra sist i allsvenskan.. Jag har alltid tyckt att GP är bättre än aftonbladet. Funderar på att flytta bloggen. Blogger är en strulsajt. Det sägs att vi går mot ljusare tider. Märker inte jag.

07 januari 2007

Son som spyr.

Sonen spyr i sitt rum och jag försöker fundera lite på det där med barn och föräldrar mellan spanntömningar och vattenservering.
Den första kvinnan jag skaffade barn med hade på fullt allvar ingen aning om att man kunde dela föräldraledigheten rakt av.
För mig var det sedan tidig ungdom gjutet att jag skulle vara hemma halva tiden med mina barn. När storabarnens mamma fattade att det gick, tyckte hon att det var alldeles förträffligt. Och någon större familjeförsörjare blev jag lika lite som som hon fick bli en desperat housewife. Och ännu mindre var det så med mamma nummer två, kan jag lugnt förtälja.
Där var det rent av så att jag jobbade 75% och hon satsade på karriären.
Nu har jag ingen riktig koll på om det blev precis femtio-femtio med alla fyra, big deal dom där millimetrarna. Det märkliga är att jag lik förbannat är förälder nummer två till mina barn. Mamman smäller högst. Mönstren är så starka. Det behövs rejäla tag för att ändra på det.
Därför blir jag så jävla trött på att folk inte ser sambandet: mamma 80% föräldraledighet= kvinnor får taskiga löner i manliga branscher relativt de kollegor (männen) som har markservice hemma + att kvinnoyrken ger taskig lön även åt oss få närvarande män.
Tack för ingenting, ni kvinnor som genom att ta nästan all föräldraledighet + vab sänkt MIN lön!
Alliansen säger ju att det ska ställas krav på bidragstagare.
Najs.
Kräv då ungefärligt lika uttag av vab och föräldrapenning för att alls betala ut stålarna.

06 januari 2007

ljummen januari

Springer ut en ljummen januariförmiddag. Trafiken på motorvägen dånar. Fortfarande nån som inte är övertygad om klimatförändringarna? Tar vägen över bron, förbi kyrkan, geon tunneln och passerar några villakvater inan jag är ute i skogen. Stigarna runt Nääs ser ut som risodlingar och det blir lika mycket vattengympa som löptur innan jag rundar sjön. Allt är stilla och vackert, men så dundrar ett lokaltåg förbi och stör friden. Ett och annat hus ligger nere vid sjön. Det påminner lite om Volden på Christiania, förutom järnvägen då. Det kostar femtio spänn kontant att åka med lokaltåget in till stan. Det är asdyrt. I GP står det att några tar saken i egna händer och låter bli att betala. Knappast nån lösning det. Trafiken ska finansieras solidariskt. Att sen de styrande i Västra Götaland röstat fram höga taxor är bara att beklaga. Det kan man givetvis ändra på. Växthuseffekten, som sagt. Springer vidare och som slutkläm tar jag en lång seg backe. Höjdskillnader är ljuvligt.

04 januari 2007

PS

För övrigt gillar jag fastighetsskatt. Precis som jag gillar bostadsbidrag. Bäggedera är ytterst träffsäkra instrument för fördelningspolitik.

Välkommen Rumänien och Bulgarien.

EU blir större, det är förträffligt. EU är ingen rikemansklubb längre, utan den europeiska unionen. Sen EU bildades har det varit ytterst få krig i Europa. Mycket behöver utvecklas, men fakta är att EU funkar. Och vi ska vara aktiva och med. Så klart. För nu snackar vi globalt om miljön, om mänskliga rättigheter, om fred på jorden och inte småskit om hur hög fastighetsskatten ska vara eller så. Så det så.


Musik: Zbigniew Preisners musik till den blå filmen.

03 januari 2007

Skämde bort dom.

Skämde bort dom med bad och BK idag. Och godis. Är det lov så är det. Och trots att det smäller i dörrar och gapas ibland så är det ändå detta som är det verkliga livet. Lyckas sådär att hålla demonerna stången. Det är en jävla kamp, det där. På badet satt några arabiska grabbar och spottade i bastun. Konflikten blev inte mindre av att dom åberopade sin religion till stöd för det som en äldre svensk man med fog betecknade som svineri. Och så växer klyftan. Sorgligt, bara. Det är inte rasism att säga till några skitungar. Och att ta offerrollen är inte smart i längden.
Mellanbror hävdar att han och jag har rekordet i vattenrutschbanan. Tror inte det, va?
En annan sak: att vara GAIS:are förlåter inte vad som helst.

02 januari 2007

Enkät om bloggande.

1. Hur länge har du bloggat?
Sedan juni 2005.
. 2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?
Åh, jag hade en drömbild av smarta inlägg och modiga debattörer.
3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Sigge Eklunds.
4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Tycker dom är helt okej. Blandar ytterst privat med väldigt politiskt nu som då.
5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?
Tio-femton, kanske.
6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Kanske 50/50 mellan politiska bloggar och privata. Plus några som är både och. Och sportbloggar. blev många procent där..
9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Ingen aning. Någon vän har förvånats över att jag (enligt honom) är så utlämnande).
10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag är alltid mig själv. Vem skulle jag annars vara?
11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Har nån slags gräns i mitt huvud och taket har snarare blivit lägre över tiden.
Försöker låta bli att hänga folk i min närhet. Annars kan det vara hur privat som helst. Exen har dock fått sig en känga. har raderat poster som gått över min gräns
12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Mitt sexliv. Mest för att det involverar andra som inte bett om att få outas på nätet. Nämner aldrig barnen, exen eller andra som jag tror vill vara anonyma vid namn.
.13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Vet faktiskt inte. jag skriver därför att jag vill skriva. Frågar mig inte varför!
14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja, man ser vilka som har självironi/distans och vilka som inte vågar blotta sig det allra minsta.
15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Nej
16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja, man kan hamna i trubbel om man lämnar ut sig och/eller andra, såklart.
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Ja, det har jag. Nu är jag dessvärre rätt så lättsårad och värre har det varit.
Kommentarer har i enstaka fall plockats bort.
18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Jadå, men det var ett tag sen.
19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Får prestationsångest då och då. Tycker att jag skriver som en kratta, av och till.
20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Det förändras och utvecklas med mig och världen. Blir jag mer politisk så blir bloggen det.
21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Tror mest att vi påverkar varandra. Men i förlängningen påverkas väl andra och annat av det.
22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Ett tillfälle att skriva helt kravlöst om ditt och datt och stundom få reaktioner på det.
23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Nya spännande tankar och insikter. Inspiration till eget skrivande.

So what om Lasse köper porr!

Nåt slags hjärnsläpp verkar hon ha fått; Åsa Hagelstedt.
Jag har alltid tyckt att hon och Ohly varit mänskliga och genomsympatiska, trots våra politiska olikheter. Det känns som om de kunnat lyssna och diskutera utan att moralisera.
Det är tillåtet att köpa porr; Lasse Berghagen gör helt rätt i att hota med att stämma vänsternykteristen för förtal.
Allra coolast vore det dock om han bara vägrade att svara på frågan om han köpte porr eller inte.
Det är en fara när några ser sig som moraliskt förmer, men det är kanske inte så märkligt att Åsa trillar i den fällan, jag menar, både nykterist och kommunist, hallå!
Nyanser, måttlighet...
Bra att hon stängde sin blogg.
Hoppas hon kommer igen, för jag gillar att hon finns i debatten

Musik: "Papa, don´t preach!" - Madonna

01 januari 2007

Inga nyårslöften.

En lärdom är att inte ha för höga förväntningar på saker och ting, men att våga ändå. At det ska inte tas någon skit eller varas tillags under året. Plus pers på varvet. Se där, något blev det i alla fall.