08 december 2007

Köpa.

Det privata är politiskt, indeed. C och jag lyssnar på Emil Jensen och jag funderar och funderar. Det är inte dom dummaste som får psykiska problem, utan snarare folk som testar att bära världen på sina axlar. Idag handlar jag en ugnsfast form och en "ny" tekanna på myrorna. Ute på Ystadsvägen glider kärnfamiljerna fram i sina XC90och stjäl av mitt miljöutrymme. Kanske har dom ett fadderbarn i Indien som dom skickar pengar till. För att dela med sig liksom. Sen röstar dom på kd för sänkt bensinskatt och avskaffande av fastighetsskatten. Då har man råd att köpa ett litet barn i tredje världen, som man förvarar för en hundring i månaden på nåt barnhem nånstans. En del adopterar barn och åberopar nån slags solidaritet. Först var det slavar, sen billig arbetskraft för lågpriskläder och mp3-spelare och som grädde på moset en riktig unge som man hämtar. Så blir det praivata politiskt på ett helt annat sätt. Jag skyr fadderbarn och ifrågasätter det goda i att adoptera. Lev här och nu på ett sånt sätt som alla kan leva. Alla överallt. Så man slipper sälja sina barn till kristna hycklare i väst. Och kan andas.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj.....bitigt värre. Men jag gillar att läsa när du sticker ut hakan och vågra ha den framme hela tiden.You go Man!!

Anonym sa...

Hur du kan jämföra fadderbarn med adoption förstår jag inte alls.
Fadderbarn är just en sådan sak som FÖREBYGGER adoptioner.
Dina föraktfulla, nedlåtande tankar om människor som tar fadderbarn kan enbart människor som varit priviligerade nog att leva hela sitt liv i vår lyckligt lottade del av Världen.

Någonstans i Ryssland slipper just nu en ensamstående mamma lämna sina barn ensamma hemma i lägenheten medan hon går till jobbet TACK VARE att fadderbarnsverksamhet som ordnar bra barnomsorg finns.
Någonstans i Rumänien får ett handikappat barnhemsbarn ett något drägligare liv TACK VARE att fadderbarnsverksamhet finns.
Jag tror helt ärligt att de skiter i om människor tar fadderbarn för att stilla sitt dåliga samvete eller inte.
För övrigt har du fel i att det enbart skulle vara miljöförstörande kärnfamiljer som röstar på KD som tar fadderbarn.
Jag skaffade fadderbarn när jag levde på studielån, har varit ensamstående med barn och levt på socialbidrag.
Vet du varför?
Jo, för att jag ville att andra mammor, andra barn skulle få exakt samma chans till barnomsorg, utbildning, arbete som jag fick även om de hade oturen att födas några hundra mil ifrån Sveriges välfärdssystem. De kunde ha varit jag, om jag haft oturen att födas där istället för här.

Anna Fredriksson sa...

Adoption eller inte är inte en helt lätt fråga att besvara. men Kina inser att det rimmar illa med OS-värdskapaet att man itne kan ta hand om sina egn barn....så nu blir det inga barn därifrån.Men först måste vi upplösa/avskaffa eller vad ska vi kalla det? det outtalade/uttalade sociala tvånget, dvs rättigheten eller skyldigheten???? att ha/få barn.
Om man itne kan få barn, då är man väldigt, väldigt olycklig enligt en förkrossande majoritetssyn. Är det så konstigt då att man vill adoptera?