19 december 2007

KF i datorn

Såg fullmäktige idag, streamat via Malmö stads hemsida. Samma tråkiga Kjell-Arne med ordförandeklubban och samma Ingrid som håller reda på allting. Frågestunden tar en evighet och Roslund är tillbaka och hackar på Birgitta som vanligt. Ingen lyckas provocera Ilmar idag, det händer inte ofta, men när det händer är det som om blixten slår ner i den fula salen. Några nya ledamöter ser jag, däribland fem sverigedemokrater. Och, seriöst, om någon tror att de sverigenassar jag såg i action idag hotar demokratin eller nåt, så tänk igen. Snurrskallar som inte hajar något, svamlar och blandar ihop begreppen. Ju mer SD talar, desto mer gör de bort sig.
Tur för dem att nästan ingen i stan bryr sig om kf:s debatter. Synd för oss.
Det är värt att notera att kd lite i smyg sluter upp bakom rasisternas kritik mot flyktingmottagandet. Att dom kristna hycklarna har en dubbel agenda har några av oss fattat ett tag nu. Det är inte alla familjer som gäller, inte ens alla heterofamiljer. Det är vita kristna som gäller.
KF är fullt av usla talare, men vår Anna är en stjärna. Gillar också Ewa Bertz (fp)när hon nitar Sten Andersson (sd), så han sitter som ett frimärke i väggen. Nice work. Politik ÄR känslor. Mer sånt, tack.

Inga kommentarer: