30 december 2007

"Får man inte älska sitt land?"

Jag har inte riktigt fattat det där. Tydligen ska man älska Sverige. Nu vet ju inte Jag riktigt hur detta Sverige definieras, men antagligen är det ett stycke land ínnanför gränser som råkade bli som dom blev för några hundra år sen. Men dom som älskar Sverige mest av alla, älskar inte alltid Sverige som det är eller blivit. Riktigt vad det är eller blivit är inte lätt att fatta, men det handlar med stor sannolikhet om invandring, jämställdhet och andra moderniteter. Att vi tycker att falafel är godare än pölsa, liksom. det blir lite förvirrande. Det bästa är nog att inte älska Sverige. Älska världen istället. Och inför euro som betalningsmedel.

2 kommentarer:

Greger Rutgerson sa...

Håller helt med om att falafel är godare än pölsa. Tycker också att det skulle vara tråkigt att inte kunna åtnjuta en mängd olika maträtter från olika kulturer och länder.

Detta står dock inte i motsatsförhållande till att älska sitt eget land eller att vilja bevara dess kultur och traditioner.

Därför tror jag nog att det bästa är att älska Sverige i alla fall.
Alltså det riktiga Sverige, och inte "Det nya Sverige" som håller på att utvecklas till något helt annat än just Sverige.

Mvh, och Gott Nytt År!

Anders sa...

Sverige har alltid förändrats. Det går inte att dimpa ner på en punkt i historien och frysa allting där.