22 september 2007

Solidaritet kostar & generationsklyftor

Läser att USA:s krig mot Irak har kostat 2700 miljarder kronor. Ni greppar poängen. Det är en ofantlig summa. Och minns man ingången med weapons of mass destruction och att USA:s befolkning trodde att Baathpartiet och al-qaida var samma sak så blir det lite sorglustigt. Inte så lite naivt att tro att man kan promenera in och omvända Iraks befolkning till McDonalds och Madonna bara så där. Ett folks befrielse måste vara dess eget verk, fattade Marx och det är tyvärr alldeles sant. Men Irak har numera ingen inre väpnad konflikt, säger migrationsöverdomstolen. And they should know.
det stör mig att jag så ofta står på barrikader med 20 år yngre människor, medan mina generationskamrater tycker att äktenskap är för man och kvinna och inte bryr sig piss om vare sig Palestina eller vargar.
Klart att det kan kännas skönt för stunden att verka lite yngre, men jag skulle föredra att folk som jag tänkte lite mindre på att göra om hela köket och lite mer på sånt som man inte kan se från sin fina altan.

Inga kommentarer: