10 september 2007

Ännu en dag på spillran av ett moln.

Morgonen är en kass tid för såna som jag, men idag är ångesten lika frånvarande som en blå himmel. Det är ett lätt regn där ute och jag lyssnar på P3 som omväxling. Det finns bra musik jag aldrig hört förut. Jag ska snart till jobbet och får påminna mig om att inte alltid tjata om det som skiljer funktionshindrade och barn med invandrarbakgrund från normalsvennar.
Här skrivs ingen Gringoskit, utan jag menar på fullt allvar att alla människor har samma värde.
Det finns rasism, men ännu mer patriarkat och klasskillnader. Och slöjor är kvinnoförtryck, det måste vi nog säga öppet.
Att snacka med kloka personer är alltid lika bra för min själ.
Varje dag, hela dan, som Ison och Fille sjunger.
Men tystnaden är lika angelägen.
Sydsvenskan skriver att äldreomsorgen i framtiden kommer att vara familjens angelägenhet. Helt i kristdemokraternas och familjefundamentalismens anda, vill jag tillägga.
Själv föredrar jag välfärdssamhället. Offentlig sektor och så.
Nu slänger jag mig i duschen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

apropå kvinnor o slöjor. Vad säger du om nunnor som frivilligt beslöjar sig?

Anonym sa...

Nu var det ju inte mig du frågade, men för det första tror jag att flertalet muslimska kvinnor beslöjar sig frivilligt också, och för det andra, om man anser att slöjor är kvinnoförnedrande så måste det ju rimligen gälla även nunnedok.
Sedan hur frivillig den där frivilligheten verkligen är om man skrapar på ytan och ser till de underliggande mekanismerna - det är en annan fråga...

Anders sa...

Kvinnor beslöjar sig frivilligt på samma sätt som kvinnor frivilligt tar ut 80% av föräldraledigheten. Det är för mig delar av samma helhet, men jag har inte för avsikt att förbjuda slöjor, så alla kan vara lugna. Även ortodoxa judinnor döljer sitt hår.

Anonym sa...

Varför är inte männen beslöjade?

Anonym sa...

fast i vissa fall bär de mössa: kippa, sjal eller keps.
män bär oftare huvudbonad än kvinnor,

Anonym sa...

Viktigare lösa åldringvården nu, än slöjproblematiken, varför heter det slöja förresten, när det äe en sjalett eller dok de har??