08 augusti 2007

"Konstig" - uppföljaren

Fick lite förtydliganden om konstigheten. Att jag prioriterar som jag gör, att jag försvarar Christiania och annat utanför normen, gör att jag förtjänar epitetet.
Då känns det lite lugnare.
Det där är ju helt sant.
Jag försöker hålla på mina principer och sticker ut hakan, så deppsjäl och sketen barnapssare jag är. Min blogg innehåller inget Schulmanskvaller eller klichéer eller modetrams.
Och auktoriteter gäspar jag mest åt.
Min respekt får man förtjäna.
Att jag delvis då och då kan se mig som mer medveten än somliga andra får jag bekräftat på badet och så hamnar jag väl en bit ifrån den människosyn jag skulle vilja ha.
Jag har lätt för att se ner på alla överviktiga Sonnys och deras fruar och flickvänner och barnen Kevin och Liam. Det är skitfult med tribaler och det är inte ett spår coolt att inte veta ett skit om samhället man lever i, eller fostra in sina ungar i stenhårda könsroller.
Jag ser mig som en bättre förälder som diskuterar, reflekterar och lär mina barn att upptäcka världen och livet. Ursäkta, men så är det. Så ser jag det.
Är det jag som är konstig eller dom?
You tell me.
Eller skit i det, jag tänker inte ändra mig.

7 kommentarer:

ylva sa...

"Konstiga Klubben" vart skickar jag min medlemsavgift?

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Man blir utvald, liksom.

Anonym sa...

ibland kan det vara vilsamt att leva Sonnyliv- att skylla på samhället och annat att slippa från det väsentliga och ägna sej åt vardagesbekymren dvs mat för dagen hyran mm. händer det aldrig dej?

K sa...

Jösses, vilken "konstig" kommentar du fick nu!!!

A sa...

Konstig kanske, men jag hittade hit av en slump och fortsätter läsa. Dina tankar, även när jag inte håller med, hjälper mig förstå lite bättre vad jag vill ha i mitt liv.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Man har kanske inget annat val än att pausa ibland. Dom jag ser ner på är dom som pausar hela tiden. Dom som turistar i tillvaron som Ebba grön sjöng. Och välkomna med fler kommentarer a och k.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Och Ylva med, såklart, men det antar jag att du vet.