08 april 2007

sta wors, com

När det står så, så vet jag vem som suttit före mig vid datorn. Underbare minstebror med sina försök att stava på talets grund. På middagen hos exet förra lördagen berättade jag om det för alla närvarande. Ingen log, ingen nickade. Dator är inte fint nog. Det ska vara böcker. Och jag som nog läser väl så mycket som dom fina dissarna av ny teknik blev irriterad. Fatta vilkla möjligheter som finns. Böcker OCH datorer!
Och google.com blir nästan alltid rätt när minstebror ska söka efter nåt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jättegulligt! Man blir helt varm i hjärtat av sånt. Och du, försök strunta i vad du tror att andra tänker samt tolka deras reaktioner för mycket (det är svårt jag vet). Om de tänker vad du tror de tänker så är det deras problem - barn ska väl kunna få ta del av både böcker och internet!

Anonym sa...

I vår skolplan anses läs och skrivträning på datorer vara det effectivaste sättet att lära barn läsa och skriva, så de är nog lite efter sin tid :)

Anonym sa...

Vad han är duktig!!

Inte för att jag vet om du tolkat deras reaktioner korrekt, men om du gjort det så verkar de till och med mer teknikfientliga än vad jag är. Det är väl jättebra att Minstebror försöker och försöker så bra!

Krama honom och uppmuntra honom att fortsätta. (Fast det vet jag ju att du gör.)

Joanna sa...

de inser bara inte hur mycket kunskaper det finns att söka via nätet.... och vilken möjlighet det är för barn att träna stavning och läsning på ett sätt som ofta passar barn bättre än "tråkiga böcker".....Läsa högt ur böcker kan ju mamma eller pappa göra för en på kvällen ;) Tur att det nu finns fler alternativ för inlärning än de gamla förlegade metoderna....alla barn är ju inte skapta i samma form.
Ibland så tror jag sånt där tänk bottnar i rädsla för en utveckling de själva inte klarar av att hantera. Rädda för att bli "slagna på fingrarna" av en yngre förmåga. Rädda för att inte vara eller veta bäst.