07 april 2007

Dissar rassar igen.

Måste bara dissa rasisternas tre vanligaste argument, när jag ändå har ångan uppe.

1. "Vi kan inte ta hand om alla"

Svar: Vuxna människor ska inte omhändertas. Det är ganska troligt att den som lyckas ta sig runt jorden eller så, lyckas dra från mullornas Iran eller Castros Cuba faktiskt kan ta hand om sig även här. Så jävla komplicerat är inte Sverige. Skippa fåniga kurser och hundra år av väntan på PUT. Låt folk ta för sig här och nu.

2. "Jobben räcker inte!"

Svar: Hahaha, det är så korkat att man får krupp. Läste nånstans att om Sverige hade samma befolkningstäthet som Italien, så skulle här bo hundra miljoner människor. Och jag sa inte Holland, utan Italien. Med alper och appeniner och allt vad det heter. Fler människor skapar fler arbetstillfällen. Ganz einfach so. De flesta italienare jobbar.

3. "Mångkultur funkar inte!"

Europa är mångkulturellt. Det funkar så länge ingen grupp vill bestämma över dom andra och bestämmer att alla måste prata ett visst språk i skolan eller så. I Luxemburg kan vanligt folk ett par-tre språk flytande. Pas de problemes. I Afrika pratar alla sitt lokala språk och nåt gammalt konolialspråk. Man tror på gud, Allah eller så tror man på andar och spöken. Eller nån kombi . Och?

2 kommentarer:

Anonym sa...

1. Håller med
2. Håller med
3. Håller med

Vad livet vore trist om alla vore likadana!

Puss i påsk!

Anonym sa...

Den här listan skulle jag haft med mig under dagens rökpaus...
Nå - sade ungefär samma saker ändå skulle jag tro. Rasister finns lite överallt - ibland där man minst anar det. Frågan är om inte "smygisarna" är de farligaste?