08 februari 2007

Dagissnuten.

Nu vill Fk att vi ska sköta deras jobb genom att rapportera om föräldrar vabbar fast dom är hemma. Kunde inte intressera mig mindre för något. Det är flera saker som inte stämmer med det där. Samma borgeliga regering som sänker skatten och drar undan resurser från oss, ska ha oss till poliser, som kollar istället för att göra det som vi är anställda för. Skulle vilja att vi bojkottade skiten. Men så kommer det inte att bli. kollegor runt om i landet kommer tvärtom att njuta av att få nita bidragsfuskare, precis som man gärna ältar med föräldrarna om vistelsetider och scheman. Motbjudande.

Har hört skämt om att "snart vill väl Björklund ha betyg på dagis". Kan berätta om att det redan är här. Vissa IUP-system ser ut som betyg. Skriftligt. med tre betygssteg. Kan inte se att betyg på små barn gör någon nytta. I första klass är de flesta barn glada, förväntansfulla och tror på sig själv. Om man då gör allt man förmår, men åndå inte för det betyg man förväntade sig, eller något betyg alls, kan man nog knäckas för gott. Betyg styr också undervisningen mot strikta ämnesgränser och mot kunskap som går att mäta. Fetfel på alla sätt. Tycker skolministern ska bli militär igen. Bye, bye Björklund.

6 kommentarer:

Agogo sa...

Förhoppningsvis kommer förnuftiga pedagoger att låta bli att använda denna imbecilla möjlighet.

Anonym sa...

Ur en synvinkel kan jag förstå "polisandet", speciellt de gånger föräldrar lämnar in sina barn på förskola/omsorg, påträffas på stan glatt shoppandes och sedan kommer det fram på omvägar att de faktiskt vabbat (min mor är dagmamma och har stött på det ett antal gånger)... Men å andra sidan tror faktiskt jag att det är en försvinnande liten andel människor som gör såhär. Naiv, kanske? Tja...

Lite skrämmande är tanken på att behöva betrakta förskolepersonalen som potentiella Schwarzenegger-kopior... "Hasta la vista, baby" *BAM* och så kommer Fk och nafsar i hälsenorna!

Anders sa...

Tycker inte det är okej att fuska med bidrag, det är verkligen inte min poäng, umeboshi.

Zirie sa...

Vill man ha det så så varsegod och inför stämpelklockor på förskolorna igen. jag har ingen som hellst lust att vara polis.
Jag vet tom föräldrar som tagit en dag ledig med det äldre barnet men låtit det yngre vara på förskolan för att de ska få en EGEN dag som de ananrs har svårt att lösa. Vet du vad jag sa ? "Åh jag hoppas att ni får en toppen härlig dag. Stressa inte vi har en spännande dag framföross här också."
Behöver jag säga att jag hade en förvånad men glad förälder i andra änden. Att hon hade "tur" som pratade med mig först kanske inte har så mkt med saken att göra , men då varande chef hade säkert fått spuck. Hon hade heller inte brytt sig om bakgrunden till varför den här egentiden med det äldre barnet var viktigt... men men....

Nä ngn polis vill jag inte vara. Men visst jag är ju lite i två ändar av det hela.... som sjukskriven och som förskollärare, och jag vet folk som "fuskar" vilket gör mig galen ur min egen synvinkel som "sjukskriven". Men inte ens då har jag "tjallat".

men som sagt, inför stämpelklockor så kan pedagogerna få vara det vi är och inte en förlängdarm till försäkringskassan.

Till Agogo :
De förnuftiga pedagogerna kanske inte har något att välja på? Vad händer när man begär in närvarolistor dag för dag? Ska vi strunta i att bokföra vissa barn då? Men det kan vi inte för i händelse av brand eller annat så måste vi veta vilka barn som är där. Men som sagt jag tror itne många pedagoger VIll ha den här möjligheten än mindre genomföra den. Vi har helt ärligt nog med det vi gör.

*hoppsan*
hel uppsats igen....

~Zirie

Anonym sa...

Nej, självklart förstod jag att du inte förespråkar att folk ska "fuska" :)

Men ärligt och handen på hjärtat, jag skulle inte alls ha något emot "stämpelklockor" på dagis - det hade de ett tag på prov i min gamla hemkommun och det funkade toppen! Fast kommunen var inte lika glad när de konstaterade att de tappade inkomster på att folk stämplade in och ut istf att gå på halvt gissade uträkningar av omsirgstiden...

Joanna sa...

TAck för dina kloka ord.....känns befriande att fler tänker som jag... jag är inte ensam. Jag har jämlikar omkring mig om än få och lätträknade. Men jag lyssnar på Bowie nu och känner att friheten finns därute. Bara men vågar ta den.