25 november 2006

Hissad och dissad.

Det regnar som fan och jag vet att jag svär för mycket. Har vandrat runt med grodan och hennes ormar på en slinga ute i härskogen och nu har jag vandrat runt litte bland politikers blggar. Det slår mig hur själlöst och inställsamt man skriver. Självkritiken är oftast nära noll och de egna handlar alltid rätt. Sån är inte jag. Snarare lite dryg då, men hellre det än inställsam.
Valdes enhälleigt (wow) till tekniska nämndens andre vice ordförande i Malmö. Jag kommer att sköta det uppdraget exemplariskt. Jag ska få saker attt hända. Att mp-Malmö är ute ur skogsmullestadeet bevisades inte bara av att man vågar satsa på en renegat som mig, utan också att det var stadshuset, låsta dörrar och kaffe i plastmuggar som gällde på mötet. Svagt kaffe, dessutom. Stora delar av partiets budget för nästa år går till att anställa folk. Det tror jag kan vara ett större hot mot maktspridning än att personer har flera olika uppdrag. Om det är något man vet skapar ingrupper, så är det att det skapas en tjänstemannastab. Lite ironiskt är det också att både ordförande och gruppledare fått välbetalda jobb, jämte kommunalrådet...

Om jag blev hissad där, så blev jag desto mer dissad i regionala valberedningens förslag. Varken ordinarie eller ersättare i trafiken. I morgon väljs antagligen några andra till det som är "min" post. Det finns få i (mp) som kan lokaltrafikfrågor som jag och verkligen inte de som föreslås. Men det är regionens loss, inte min. Jävligt trött, dock, på att varken resultat eller kompetens verkar räknas när skogsmullorna regerar.

musik: "Raindrops keep falling on my head" - Engelbert Humpedinck

4 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Det fanns iofs alla möjligheter för medlemsmötet att ändra i budgeten, men det höjdes inte många röster när förslaget presenterades av kassören...?

(Sen vet jag inte om jag tycker att en Grön Ungdom-kanslist på 25% och en Mp-org sek (utan politiskt mandat) på 50% innebär en tjänstemannastab och maktcentralisering?)

Anders sa...

Det vore förmätet av mig att yrka på medlemsmötet när jag inte alls deltagit i processen som föregick budgeten. Däremot redovisar jag mina tankar här, hur förvirrade de än må verka.

Anders Wallner sa...

Varför vore det förmätet?

Anonym sa...

Varför undrar man, blev det så med din plats i kollektivtrafiknämnden?