15 augusti 2006

Vädret är halvkasst.

Vädret är halvkasst, men ungarna leker med lego inne i sitt rum.
Skönt, för då slipper jag aktivera dom.
Mitt kassa samvete under semester och helger brukar vara att jag gör för lite med dom.
Det sitter intatuerat i pedagogsjälen att barn ska aktiveras och så har jag ju ett ex som flåsar i nacken och inte drar sig för att citera mellansonens prat om att jag sitter för mycket vid datorn. Ändå vet jag att det är lika viktigt att att bara vara och bara finnas.
Och visst fan är jag tillräcklig.
Följdaktligen är hela denna posten onödig.

6 kommentarer:

Agogo sa...

Som ensamstående far vet jag vad du talar om. Det krävs en viss styrka att våga ladda sina egna batteri och även erkänna sina egna behov. En glad far är en bra far!

Anders sa...

Det är ju så. Och jag är den jag är och inte värsta präktiga skogsmullefarsan. Lika bra att älska sig själv som man är!

Zirie sa...

Säger sin pedagogsjäl att barn måste aktiveras? Hmm.... det säger INTE min.
Min mamma själ säger att jag hellre väljer lekkamratern atill sonen ... vilket inte alls är snällt egentligen... men lättast. Minst konflikter , föräldtrar som går att snacka med etc etc.... men de bor juitne på gatan. Men nä de behöver knappast aktiveras för jämnan. Glöm det! Var där , var närvarande Här och nu.....
Varfrånvarande fast närvarande också om det behövs...

nu är det natti natti...


/hugs

~Z

Anders sa...

Alltså, det pedagogsjälen säger är att barn måste ges förutsättningar för meningsfulla aktiviteter...och det känner jag inte alltid när dom sitter framför TVn...ja, klart attt man ibland skulle vilja välja lekkamrater och senare partners åt sina barn...tur att man har spärrar mot sånt!

Mia sa...

Oj vad jag känner igen mig. Det ständiga dåliga samvetet för att jag inte gjort trolldeg, låtit dem måla med vattenfärger etc. Men de verkar inte lida av det allt för mycket. De säger många gånger varje dag att de älskar mig. Och att jag är snyggast i stan. :) Dessutom får barnen göra mycket på dagis så det är nog skönt för dem att "bara" leka här hemma...

Anders sa...

mia: snyggast i Olofstorp är du alldeles säkert (fast jag har bara sett dig i brudklänning!).
Men, seriöst, precis, man får kolla in dom och sätta rimliga krav på sig själv. Hemma är varken dagis eller skola!