09 april 2006

Tvivlande grön, studiebesök och pissväder

Varför jag är grön skrev jag om i somras. Och i oktober skrev jag om några av mina tvivel i sakfrågor. Men jag tvivlar på attityden också.
Det är inte det att vi har filosofiska skogsmullar med, utan att det hela tiden tas sån hänsyn till dom. Skräm bort dom istället. Sextiotalet är tammefan slut sen länge. Vill man ha stora förändringar måste man vara smart. Skulle jag bli riksdagsman skulle jag styla om håret och skaffa en look som öppnar alla möjliga dörrar. Det är inte med sitt utseende man ska göra revolution.

Och i morgon ska min nämnd åka på studieresa till Göteborg. Så oerhört pinsamt. Vi ska provåka en ny spårvagn, en buss och färjan Älv-snabben. Sen nån föreläsning inne på Västtrafiks kontor och så en bättre middag på kvällen. Dagen efter har vi möte till 12.30 och sen är det slut. Pinsamt, som sagt. Det jag skulle vara intresserad av är att diskutera synen på trafiken och Väst- och Skånetrafikens roll och hur vi kan stärka vår position. Och så vill jag att vi använder hela den tid vi får arvode för.
Och så åker vi inhyrd turistbuss upp, trots att våra egna öresundståg kör hela vägen. Okej....

Pissväder idag, så vi sätter oss på treans buss och åker till muséet på Malmöhus slott. Skulle inte förvåna mig om vi fikar dessutom. Museifikets äpplekaka är fin...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken nämnd sitter du i? (Nyfiken..) Fast chansen att vi setts är nog ganska minimal ändå, med tanke på antalet nämnder.. :)

Anders sa...

Region Skånes nämnd för kollektivtrafik (= Skånetrafikens styrelse). Sitter också i parlamentariska kommmittén för översyn av kommunens organisation.