09 mars 2006

Lagar mat själv.

"Allvarligt talat. Om man inte ens hinner smula fetaosten själv hemma är det kanske inte just färdigsmulad ost man behöver, utan ett liv med mer tid till matlagning. Sådär ungefär tre sekunder till skulle väl kunna räcka? Är inte färdigsmulad fetaost att gå lite väl långt i halv- och helfabrikatens värld? Jag är tacksam för att kycklingen är plockad och fisken filéad. Jag kan tom vara glad för strimlat kött i frysdisken, men smulad feta???"
Så skriver Maria på allt för föräldrar och jag bara nickar instämmande. Jag tycker om att skära högrevet i bitar, vill inte ha färdigskurna grytbitar. Eller färdigstrimlad bacon. Vill känna hantverket när jag lagar mat. Det handlar inte bara om tid utan om attityd. Mat ska man laga eller köpa färdig från nån restaurang. Ingen industrimat här. Ingen konserverad gröt.

Blogger är inte riktigt i form, eller så är det min dator. Tips, nån?

Musik: "Wish you were here" - Pink Floyd


Inga kommentarer: