23 mars 2006

Kvällsmöte på jobbet.





Smockfullt i skolans aula. Alla anställda inom barn- och ungdomsverksamheten i området skall ha ett gemensamt möte. Först ska nya högsta skol och förskolechefen i området presentera sig. Hon börjar med att säga att barn och unga nuförtiden har det så svårt. "Oj" tänker jag, "det här blir inte bra." Sen drar hon två olika anektdoter från femtiotalet när hon själv gick i skolan och budskapet är inte helt lätt att begripa, men det verkar som om hon tycker att det var bättre förr. Ännu en lång anekdot följer om en resa till Bangladesh för tio år sedan. Okej...
Inte så lite name-dropping heller, så vi ska förstå hur beläst hon är.
Sen presenterar hon sin vision, som handlar om allas lika värde. Yeah, right. Vad annars? Allas olika värde?
Efter chefen kommer några högstadielärare och pratar om betyg och bedömning. Eleverna ska få välja om dom vill ha IG, G, VG eller MVG. "Kan alla välja det?", frågar jag, men får inget riktigt svar. Ska tipsa fjortisen om att han kanske kan välja MVG i alla ämnen.

Till sist presenteras individuella utvecklingsplaner för förskolan. Det ser ut som ett besiktningsprotokoll ungefär, där man ska kryssa i barnens kunskaper och färdigheter. Vi beordras att kalla det "arbetsmaterial", så att det inte ska falla under offentlighetsprincipen. Hm. "Varfifrån ska tiden till detta tas?", frågar nån. Inget riktigt svar där heller.
Grodan messar mitt under mötet om nåt som är viktigt för henne. Äntligen något glatt denna afton. Vi vet så mycket om varandra nu, har så bra kontakt trots avståndet. Längtar efter att få se henne igen.
Sällar hem med två kollegor på treans buss. Den kör en liten omväg. Vi snackar om ditt och datt. Hemma igen dricker jag kaffe, snackar en stund med fjortisen och ringer till grodan.
Musik: "Hur fan ser du ut?" - Wilmer X

Inga kommentarer: